МВР

ОД Плевен

 

Информационен бюлетин 23 октомври 2020 година

23 окт 2020

 

 

ДРУГИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ, СВЪРЗАНИ С НАРКОТИЦИ
Криминалисти на плевенското Второ РУ иззеха марихуана и пико при поредната си специализирана операция по линия „Наркотици“. 38-годишен, е задържан с полицейска мярка за срок до 24 часа
 
На 22 октомври полицейска проверка в жилище в областния град е извършена от служители на секторите „Криминална полиция“ и „Охранителна полиция“ на Второ РУ - Плевен. В хода ѝ са установени самозалепващ се полиетиленов плик, съдържащ суха зелена тревиста маса с тегло около 5 грама, хартиен свитък с размери 2х1 см., съдържащ бяло кристалообразно вещество с тегло около 1 грам, самозалепващ се полиетиленов плик с размери 5х4 см., съдържащ бяло кристалообразно вещество с тегло около 2 грама, електронна везна. От жилището са иззети и  различни по вид и размер шишета с прекурсори - натриева основа, ацетон, фосфор и други, предназначени за производство на синтетични наркотици, множество колби, фунии. По данни на обитателя – 38-годишен плевенчанин, намерените вещества са марихуана и пико. Предстои назначаване на физико-химична експертиза. 38-годишният е задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР. Полицейските действия са в рамките на специализирана полицейска операция за противодействие на престъпления по линия "Наркотици" на територията на областния град. Уведомен е дежурен прокурор при Районна прокуратура  - Плевен. По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 354 „а“, ал.1 от НК. Продължава работа разследващ полицай.

ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО
10 квадратни метра каратаван на къща изгоряха вчера при пожар в село Петърница. Сигнал за произшествието е постъпил  в 18:31 часа. Служители на РСПБЗН – Плевен са потушили пламъците. Причините за инцидента са в процес на установяване.

На 22 октомври в 17:49 часа в Оперативния център на РДПБЗН – Плевен е съобщено за пожар в котел с пелети в мазе в къща в град Долна Митрополия. В пожарогасенето са участвали огнеборци от УПБЗН – Долна Митрополия. Пламъците са погасени преди да нанесат значителни материални щети.

  СТАРШИ ЕКСПЕРТ:  МАРИАНА ЦВЕТКОВА

 

 23 октомври 2020 | 08:59