МВР

ОД Плевен

 

Информационен бюлетин 22 октомври 2020 година

22 окт 2020

БЪРЗИ ПОЛИЦЕЙСКИ ПРОИЗВОДСТВА            
На 20 октомври 2020 година около 17 часа в град Кнежа на улица "Софроний Врачански" е спряно "Ауди". Установило се е, че автомобилът е управляван от 43-годишен от село Еница. Алкотестът на шофьора е показал, че е зад волана с концентрация на алкохол над 1.2 промила. Съставен е акт за административно нарушение. Издаден е талон за медицинско изследване. 43-годишният е дал кръв за лабораторно изследване. Сезирана е прокуратурата в Плевен.  По случая е образувано бързо производство за престъпление по чл.343 „б“, ал.1 от НК – шофиране след употреба на алкохол. Работата продължава разследващ полицай.
          
          
ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО
Три пожара на отпадъци погасиха през изминалото денонощие екипи на РДПБЗН – Плевен. Инцидентите са регистрирани на плевенските улици „Бяло море” и  „Цанко Церковски”, както и в град Долна Митрополия на улица „Св. Св. Кирил и Методий”.
Пламъците са локализирани и потушени преди да нанесат значителни материални щети.

На 21 октомври 2020 година служители от РСПБЗН – Плевен са оказали техническа помощ, спасявайки котка, паднала в шахта в ж.к.„Сторгозия”. Невредимо животното е освободено.

  СТАРШИ ЕКСПЕРТ:  МАРИАНА ЦВЕТКОВА

 22 октомври 2020 | 09:01