МВР

ОД Плевен

 

Информационен бюлетин 20 октомври 2020 година

20 окт 2020

ПРОИЗВОДСТВО  НА НАРКОТИЦИ

На 19 октомври служители на РУ Червен бряг при извършена проверка по утвърден план , в местността „Чифлика“ , находяща се в землището на с. Радомирци, в непосредствена близост до река Златна Панега, установяват около 200кв.м.засадени с 122 стръка зелени растения от рода на конопа , с височина от 150см.до 250см., засадени в редица  на отстояние от 1м. Между стръковете има изградена система за капково напояване , при огледа са открити видео камера за наблюдение с акумулаторна батерия , земеделски инструменти и пособия , бензинова водна помпа и различни растителни препарати. Предстои експертиза на иззетите растения, уведомен прокурор, продължава работа разследващ полицай за престъпление по чл. 354А ,ал.1 от НК.

ЗАПОЧНАТИ БЪРЗИ ПОЛИЦЕЙСКИ ПРОИЗВОДСТВА

На 19 октомври патрул на Първо РУ установяват 18 годишна в гр. Плевен , к-с „Дружба“ , която е нарушила мерки издадени против разпространението на заразна болест КОВИД -19, свързана с предотвратяването и разпространяването на територията на страната , с предписание поставяне под карантина от РЗИ Плевен, като деянието е извършено по време на извънредна епидемична обстановка в цялата страна .Уведомен прокурор за престъпление по чл. 355, ал.2 , във вр.с ал.1 от НК, продължава работа разследващ полицай при Първо РУ.

На 19 октомври в Първо РУ е започнало Бързо производство , затова ,че при направена проверка от служители на ППД  откриват в  23годишен от с. Обнова ,хартиена свивка , наподобяваща цигара , съдържаща суха зелена тревиста маса , по данни на лицето марихуана. Предстои назначаване на физико-химичен анализ , уведомен прокурор, продължава работа разследващ полица за престъпление по чл. 354А ал.3, т.1 от НК.

На 19 октомври в гр. Плевен ,служители на Първо РУ спират за проверка лек автомобил „Опел Зафира“ , управляван от 55 годишен , който е лишен от  свидетелство за правоуправление ,в едногодишен срок от наказването му по административен ред. Уведомен прокурор за престъпление по чл. 343В , ал.2 във вр.с ал. 1 от НК.

 

 20 октомври 2020 | 11:34