МВР

ОД Плевен

 

Информационен бюлетин 2 април 2020 година

02 апр 2020

 

 

ПРИТЕЖАВАНЕ НА НАРКОТИЦИ
В Плевен е задържан 22-годишен за притежаване на наркотици. Проверката е извършена вчера около 16:30 часа на кръстовището на булевард "Данаил Попов" и улица "Гренадирска". Младежът доброволно предава хартиен свитък с размери 2 х 3 см, съдържащ жълто кристалообразно вещество. По негови данни веществото е метамфетамин. Предстои назначаване на физико-химична експертиза. Уведомен е дежурен прокурор в РП – Плевен. По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 354 „а“, ал. 3 от НК. Продължава работа разследващ полицай.

ДРУГИ
Още пет случая на нарушаване на домашна карантина разследва плевенската полиция под надзора на прокуратурата. През изминалото денонощие са започнали пет разследвания за нарушения на противоепидемичните мерки в условията на обявено извънредно положение.
Призоваваме жителите на областта, завърнали се от чужбина да спазват задължителната 28-дневна домашна карантина, за да не попаднат под наказателно преследване. За установени такива случаи се образуват досъдебни производства за престъпление, съгласно разпоредбите на Наказателния кодекс.

 

              СТАРШИ ЕКСПЕРТ:  МАРИАНА ЦВЕТКОВА

 

 02 април 2020 | 08:43