МВР

ОД Плевен

 

Информационен бюлетин 19 април 2019 година

19 апр 2019

 

 
ДРУГИ ГРАБЕЖИ
На 18 април 2019 година в 17:20 часа в полицията е получен сигнал от 58-годишна жителка на село Асеновци. Тъжителката заявила, че на същата дата около обяд в град Плевен на улица "Цанко Церковски" непознат след упражнена физическа сила отнел двете й чанти. В чантите имало 40 лева, мобиленв телефон и дамски принадлежности. Пострадалата е разпитана в качеството на свидетел. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл. 198, ал. 1 от НК. Продължава работа разследващ полицай.

ПОЛИЦЕЙСКИ ДОЗНАНИЯ
На 18 април 2019 година около 16.00 часа в Затвора град Плевен служител извършва проверка на кореспонденция – писмо, предназначено за 28-годишен - лишен от свобода. Намерени са четири пликчета, съдържащи бяло прахообразно вещество. Предстои назначаване на химико-физична експертиза. Местопроизшествието е посетено от полицейски служители и е уведомен прокурор. За престъпление по чл. 354 „а“, ал.3 от НК е образувано досъдебно производство.
         
На 18 април 2019 година в Първо РУ - Плевен е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 155, ал. 1 от НК. От неустановен ден през месец февруари 2019 година до 18 април 2019 година 18-годишна от град Долна Митрополия е склонявана към проституция. Пострадалата е разпитана пред съдия в Районен съд - Плевен. Полицейските действия са под ръководството и контрола на прокурор от РП – Плевен. Работата продължава за изясняване на случая.

ПРОИЗВОДСТВО НА НАРКОТИЦИ
В Плевен се проведе акция срещу наркоразпространението в районите на училищата. На 18 април 2019 година около 08:30 часа в района ж.к „Сторгозия“ криминалисти от Второ РУ – Плевен установяват и задържат 18-годишен от село Крушовица, община Долни Дъбник. При извършения обиск в лицето е намерен полиетиленов плик със суха зелена тревиста маса, която по негови данни е марихуана. При претърсване в дома му в село Крушовица е открита наркооранжерия. В таванско помещение е намерена палатка с размери 200 см. х 154 см. х 150 см., оборудвана с техническо съоръжение за вентилация, осветително тяло /лампа/, влагомер, термометър и изкуствени торове. Открити са петнадесет саксии със засадени в тях зелени растения от рода на конопа с височина от 25 см. до 100 см. и други единадесет пластмасови саксии със засадени зелени растения от рода на конопа с височина на растенията от 0,5 см. до 50 см. В пристройка до гараж върху изградена бетонна мивка са намерени електронна везна и полиетиленов плик със суха зелена тревиста маса. По данни на 18-годишния съдържанието в плика е марихуана. Зелените растения, оборудването, електронната везна и сухата тревиста маса са иззети. Назначени са експертизи. Младежът е задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР. По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.354 „в“, ал.1 от НК. Полицейските действия са под ръководството на прокурор от РП – Плевен. По случая продължава работа разследващ полицай и екип на Второ РУ-Плевен.

БЪРЗИ ПОЛИЦЕЙСКИ ПРОИЗВОДСТВА
На 18 април 2019 година в РУ - Левски е образувано бързо производство за престъпление по чл.234 „в“, ал.1 от НК. Вчера служители от плевенското водоснабдително дружество са извършили проверка в имот на частни абонати в село Асеновци. В дворно място на 36-годишен, във водомерна шахта е установен механичен монтаж на метална тръба 3/4 с холендър за  неправомерно присъединяване към водоснабдителната мрежа, собственост на "ВИК" ЕООД - Плевен, за да не се отчита потребената вода и да се избегнат плащания. На местопроизшествието е извършен оглед от полицейски служители при условията на чл. 212, ал. 2 от НПК. Уведомен е прокурор от РП – Левски. Продължават работа служители на РУ - Левски.
         
На 18 април 2019 година около 15:25 часа в град Койнаре на улица "Милчо Симеонов" е спрян лек автомобил "Мерцедес“. Водачът представя СУМПС и лична карта, след което се качва в автомобила си и потегля преди да е приключила проверката. Той е установен – 32-годишен местен жител. Съставен му е акт за административно нарушение по ЗДВП. По случая е образувано бързо производство за престъпление по чл. 270, ал. 1 от НК. Уведомен е прокурор при РП – Червен бряг. Работата продължава разследващ полицай.
          
На 17 април 2019 година около 17,15 часа в село Ясен на улица "Иван Винаров" екип на сектор „Пътна полиция" при ОД на МВР - Плевен спира за проверка движещ се в посока гр.Плевен лек автомобил "Пежо ранч". При извършената на водача – 49-годишен местен жител, проба за алкохол с техническо средство "Алкотест дрегер 7510" уредът е отчел положителен резултат - 1,38 промила. На нарушителя е съставен акт за административно нарушение и е издаден талон за медицинско изследване. 49-годишният е задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР. По случая е образувано бързо производство престъпление по чл. 343 „б“, ал.1 от НК. Уведомен е дежурен прокурор в РП-Плевен. Работата продължава разследващ полицай.

ДРУГИ КРИМИНАЛНИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ
На 18 април 2019 година във Второ РУ - Плевен е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 144, ал. 3, във връзка с ал. 1 от НК. На 17 април 2019 година около 17,30 часа в апартамент в жк "Сторгозия" 48-годишен е отправил закана за убийство на 73-годишна. Заканата е възбудила основателен страх за осъществяването й. Уведомен е дежурен прокурор в РП – Плевен. 48-годишният е задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР. Работа продължава разследващ полицай.

   СТАРШИ ЕКСПЕРТ: МАРИАНА ЦВЕТКОВА

 19 април 2019 | 09:16