МВР

ОД Плевен

 

Информационен бюлетин 17 април 2019 година

17 апр 2019

          
ПРИТЕЖАВАНЕ НА НАРКОТИЦИ
На 16 април 2019 година в 16.00 часа в град Кнежа е извършена проверка в имот, собственост и обитаван от 30-годишен. Намерени са в пластмасови кутии и стъклени буркани общо 23 броя станиолови топчета с размери 2 см.x7 см.; две хартиени пликчета с размери 6 см.x4 см. и две ръчно свити цигари с размери 0,5 см.x 6 см, всичките съдържащи суха зелена тревиста маса и съцветия. 30-годишният е обяснил, че веществото е марихуана. Наркотикът е предаден с протокол за доброволно предаване за лабораторна обработка. За извършената проверка е съставен протокол по чл.83 от ЗМВР и уведомен дежурен прокурор при РП Кнежа. 30-годишният е задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР. Образувано е досъдебно производство за извършено престъпление по чл.354 „а“, ал.3, т.1 от НК. Продължава работа разследващ полицай.

На 16 април 2019 година в 16.00 часа в град Кнежа е извършена проверка в къща, обитавана от 26-годишен от село Търнак. При извършено претърсване е установена инсталация за отглеждане на 6  растения - канабис, засадени в пластмасови саксии. Намерени са и сухи съцветия от канабис, поставени в стълен буркан и две електронни везни. Обитателят на имота е потвърдил, че той е засадил и отглеждал засадения канабис, а съцветията от канабис са му предоставени за съхранение от друг жител на Кнежа. Наркотикът е предаден за лабораторна обработка. 26-годишнит е задържан за срок до 24 часа. Уведомен е дежурен прокурор при РП Кнежа. Образувано е досъдебно производство за извършено престъпление по чл.354 „а“, ал.3, т.1 и по чл.354 „в“, ал.1 от НК. По случая продължава работа разследващ полицай.

ДРУГИ КРАЖБИ
На 16 април 2019 година в 21,00 часа в РУ - Левски е получен сигнал, че около 20,10 часа 50-годишен от град Бургас е спрял с товарен автомобил "Волво" на паркинг в центъра на село Обнова. По-късно водачът е установил, че от кабината е откраднат таблет "Леново" на стойност около 180 лв. Местопроизшествието е посетено от полицейски служители. Уведомен е прокурор от РП - Левски. От проведените бързи оперативно-издирвателни мероприятия е установен извършителят на кражбата – 14-годишен от селото. Таблетът, предмет на кражбата, е предаден доброволно от извършителя и е върнат на собственика. В РУ - Левски е образувано досъдебно производство, по което работата  продължава.          

БЪРЗИ ПОЛИЦЕЙСКИ ПРОИЗВОДСТВА
На 16 април 2019 година в 16.00 часа в град Кнежа на улица "Марин Боев" е проверен 24 – годишен от същия град. В хода на проверката младежът доброволно предава един брой станиолово топче с размери 2x2 см. със суха зелена тревиста маса, за която твърди, че е марихуана.  Уведомен е дежурен прокурор при РП Кнежа. 24-годишният е задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР. Образувано е бързо производство за извършено престъпление по чл.354 „а“, ал.5 във вр. ал.3, т.1 от НК. Продължава работа разследващ полицай.

На 16 април 2019 година в 05:58 часа в град Плевен на улица "Дойран" автоконтрольори при сектор "Пътна полиция" ОДМВР - Плевен спират лек автомобил "Ауди А3".  При извършената проверка на водача – 26-годишен от село Садовец, с техническо средство "Дрегер дръг тест 5000"  уредът е отчел положителна проба за метамфетамин. На нарушителя е издаден талон за медицинско изследване. Задържан е за срок до 24 часа по Закона за МВР. Образувано е бързо производство за престъпление по чл.343 „б“, ал.3 от НК. Уведомен е дежурен прокурор при РП-Плевен. Продължава работа разследващ полицай.

ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО
На 16 април 2019 година служители от РДПБЗН - Плевен оказаха техническа помощ - измиване на пътно платно след ПТП в град Плевен на булевард „Христо Ботев“ и потушиха два пожара в отпадъци на пътя от град Плевен за село Тученица и в град Червен бряг на улица "Искър“.

На 17 април 2019 година в 03:13 часа в Оперативен център при РДПБЗН - Плевен е съобщено за пожар в лек автомобил „Опел Вектра“, паркиран на пътно платно по пътя от град Кнежа за село Еница. Местопроизшествието е посетено от екип на РС ПБЗН – Кнежа. Унищожен е целият автомобил. Причината за инцидента е в процес на установяване. В пожарогасенето са участвали трима служители с един автомобил.

   СТАРШИ ЕКСПЕРТ: МАРИАНА ЦВЕТКОВА

 17 април 2019 | 15:51