МВР

ОД Плевен

 

Информационен бюлетин 16 април 2019 година

16 апр 2019

          
БЪРЗИ ПОЛИЦЕЙСКИ ПРОИЗВОДСТВА
На 15 април 2019 година около 15:00 часа в село Градина при полицейска проверка е установено, че 19-годишен местен жител управлява мотопед "Gaoming" без поставени регистрационни табели. Изяснено е, че мотопедът не е регистриран по надлежния ред. Уведомен е прокурор при РП-Плевен. Образувано е бързо производство за престъпление по чл.345, ал.2, вр. ал.1, от НК. Работа продължава разследващ полицай.
          
На 15 април 2019 година около 15:00 часа в село Петърница служители при РУ-Долни Дъбник спират мотопед "Ескеип Рекс" - без поставени регистрационни табели. При извършената проверка е установено, че водачът – 17 годишен местен жител, управлява МПС, което не е регистрирано по надлежния ред. Уведомен е прокурор при РП-Плевен. Образувано е бързо производство за престъпление по чл.345, ал.2, вр. ал.1, от НК. Работа продължава разследващ полицай.
          
На 15 април 2019 година в Първо РУ- Плевен е започнато бързо производство за престъпление по чл.343 „б“, ал.1 от НК. На 13 април 2019 година около 05:05 часа в град Плевен на кръстовище между булевард "Христо Ботев" с улица "Карлово" е проверен от служители на сектор „Пътна полиция“ водачът на "Опел Астра".  Техническото средство е отчело 2.58 промила в издишания от шофьора въздух. Издаден е талон за медицинско изследване и водачът е дал кръв за химичен анализ. Нарушителят – 40-годишен от Плевен, е задържан за срок до 24 часа. Уведомен е прокурор. Продължава работа разследващ полицай.
          
На 15 април 2019 година служители при Първо РУ-Плевен по време на обход в района на ж.к "Дружба" спират движещите се пешеходци 19-годишна и 23-годишен. При опит да бъде извършена проверка на мъжът се опитва да избяга, но е задържан. При извършения личен обиск в преден ляв джоб на якето му е открито пакетче с приблизителни размери 4 х 2см съдържащо жълто-бяло кристалообразно вещество. Веществото е иззето с протокол и предстои назначаване на физико-химична експертиза. 23-годишният е задържан за 24 часа по Закона за МВР. Уведомен е дежурен прокурор при РП - Плевен за престъпление по чл.354 „а“, ал.3, т.1 от НК. Образувано е бързо производство и продължава работа разследващ полицай.          

ПРЕСТЪПЛЕНИЕ ПРОТИВ ДАНЪЧНАТА СИСТЕМА   
400 килограма нелегален тютюн и една специализирана машина за нарязване на тютюн са иззети при акция на полицаи от ОДМВР – Плевен. Вчера – 15 април около 14 часа служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“и специализирани полицейски сили към ОДМВР-Плевен са извършили претърсване на адрес в село Буковлък. В имота на 43-годишен са установили 5 кашона и 42 чувала, пълни със ситно нарязан тютюн без акцизен бандерол. Общото количество на намерения тютюн е 400 килограма. При проверката полицейските служители открили и машина за нарязване на тютюн. По случая е уведомен дежурен разследващ полицай и районен прокурор при РП – Плевен. Образувано е досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 234 от НК. Работата по досъдебното производство продължава.
   

                             СТАРШИ ЕКСПЕРТ: МАРИАНА ЦВЕТКОВА

 16 април 2019 | 09:03