МВР

ОД Плевен

 

Информационен бюлетин 15 април 2019 година

15 апр 2019

ДРУГИ ГРАБЕЖИ
На 14 април 2019 годна в 03:45 часа в полицията чрез "НССПЕЕН-112" е получен сигнал за липса на пари от къщата на 82-годишна в град Долна Митрополия. Местопроизшествието е посетено от полицейски служители и е установено, че през нощта чрез отключване на врата на остъкление е проникнато в дома и по информация на собственичката са отнети 300 лева. Полицията работи за изясняване на обстоятелствата около случая и задържане на извършителите. Уведомен е прокурор.

ИЗМАМИ
На 12 април 2019 година в Първо РУ-Плевен е заявено от 69-годишна жителка на село Дъбован,  че за времето от 7 април 2019 година до 12 април 2019 година след телефонни разговори от домашен и мобилен телефон е била въведена в заблуждение. Жената била убедена от непознати, че трябва да даде пари за лечение и операция на дъщеря си. Потърпевшата изхвърлила 2 200 лева в контейнер до болнично заведение в Плевен. Уведомен е прокурор от РП – Плевен. За престъпление по чл.209 ал.1 от НК продължава работа разследващ полицай.
          
ПОЛИЦЕЙСКИ ДОЗНАНИЯ
На 12 април 2019 година в 13:35 часа при проверка в имота на 66-годишна в село Обнова е установено неправомерно присъединяване към електроразпределителната мрежа посредством подвързване на проводник 1,5 кв.мм едножилен от главния предпазител към три автоматични прекъсвачи. Местопроизшествието е посетено от полицейски служители. В РУ - Левски е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.234 „в“, ал.1 от НК. Уведомен е  прокурор и продължава работа разследващ полицай.
           
БЪРЗИ ПОЛИЦЕЙСКИ ПРОИЗВОДСТВА
На 13 април 2019 година около 13.50 часа в село Радомирци е проверен лек автомобил "Опел", управляван от 40-годишен от селото. От направената справка е установено, че водачът е използвал контролни знаци издадени за друго МПС - лек автомобил "Мазда 323". Уведомен е прокурор при РП - Ч. бряг. Образувано е бързо производство за престъпление по чл. 345, ал. 1 от НК. Работа продължава разследващ полицай.
          
На 12 април 2019 година в Първо РУ - Плевен е започнато бързо производство за престъпление по чл.343 „б“ ал.1 от НК. На 11 април около 20.10 часа в село Буковлък е проверен с техническо средство дрегер алкотест водачът на лек автомобил "Форд - Ескорт" – 34-годишен от село Буковлък. Пробата е положителна за употреба на алкохол 2.42 промила. Нарушителят е задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР. Уведомен е прокурор при РП – Плевен. Работа по случая продължава разследващ полицай.
          
На 12 април 2019 в 16:50 часа в град Плевен на улица "Върбишко шосе" е спрян за проверка водачът на лек автомобил „Опел Астра“ – 46-годишен от село Буковлък. Установило се е, че е без СУМПС и шофира в едногодишен срок от наказването му по административен ред. Уведомен у прокурор от РП-Плевен. За престъпление по чл.343 „в“, ал.2 от НК е започнато бързо производство. Нарушителят е задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР. Продължава работа    разследващ полицай.

На 13 април 2019 година във Второ РУ - Плевен е започнато бързо производство за престъпление по чл. 343 „б“, ал. 3 НК – шофиране под въздействието на наркотици.На същата дата около 09:50 часа в град Плевен на улица „Дойран“ е проверен с техническо средство 29-годишен  като водач на лек автомобил "БМВ 520". Установено е, че управлява след употреба на наркотични вещества – кокаин. На водача е съставен акт и е издаден талон за медицинско изследване. Нарушителят е задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР. Уведомен е дежурен прокурор при РП – Плевен. Продължава работа разследващ полицай.
          
На 14 април 2019 година около 11:05 часа в Долни Дъбник  на улица "Христо Янчев" е спрян лек автомобил "Ауди А8".  При проверката се установи, че водачът – 33-годишен местен жител, има издадена заповед за принудителна административна мярка за изземване на СУМПС за неплатени глоби. Нарушителят е задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР. Уведомен е дежурен прокурор от РП – Плевен. За престъпление по чл.343 в, ал.3 от НК е образувано бързо производство, по което продължава работата.
          
ДЖЕБЧИЙСКА КРАЖБА
На 14 април 2019 година в 19:32 часа от "НССПЕЕН-112" в Първо РУ- Плевен е получен сигнал от 73-годишен плевенчанин за извършена кражба. Тъжителят обяснил, че минути преди обаждането му в областния град на улица "Иван Вазов" на паркинг непозната е издърпала от заден джоб на панталона му портмоне, съдържащо сумата от 212 лева и лични документи. От проведените незабавни оперативни действия е установена извършителката на деянието – 17-годишна от село Ореховица. Тя е задържана за срок до 24 часа по Закона за МВР. Портмонето не е намерено до момента. Уведомен е прокурор в РП - Плевен за престъпление по чл.194, ал.1 от НК. Образувано е досъдебно производство. Продължава работа разследващ полицай.

ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО
На 12 април 2019 година в 17:10 часа е потърсено съдействие за инцидент с  газова бутилка на балкон в жилище в град Червен бряг на улица "Княз Борис I". Предполагаемата причина за произшествието е техническа неизправност. Унищожен е стъклопакет. Пострадали няма. Пожарът е погасен от служители на РС ПБЗН - Червен бряг.

На 12 април служители от РС ПБЗН – Кнежа са потушили пожар в отпадъци в двор в град Кнежа на улица "Георги Димитров". Причина за инцидента е небрежност при боравене с открит огън.
 
На 13 април 2019 година в 11:38 часа в Оперативен център при РДПБЗН – Плевен е съобщено за пожар в лек автомобил „Форд Фокус" в град Плевен на паркинга пред магазин на улица „Асен Халачев“. Предполагаемата причина за произшествието е късо съединение. Унищожени са предно стъкло, арматурно табло и ел. инсталация. Пострадали няма. Пожарът е погасен от екип на РС ПБЗН – Плевен.

На 13 април 2019 година служители от РДПБЗН - Плевен са оказали технически помощи – отводняване на мазе и избено помещение в град Плевен на улица "Иван Тодоров";  измиване на пътното платно след ПТП в град Плевен на улица "Димитър Константинов".

Погасили са пожари в контейнери в град Плевен до блок „Кооператор“ и на улица „Сан Стефано" при нерегламентирано изгаряне на кабели и пластмасови отпадъци.
 
На 13 април 2019 година служители от РС ПБЗН - Червен бряг са потушили пламъци в коминно тяло в жилищна сграда в града.

На 14 април 2019 година служители от РДПБЗН - Плевен са оказали техническа помощ - сваляне на котка от дърво в град Плевен в ж. к. "Сторгозия" и са потушили пожар в кухня в жилище в град Плевен на улица "Кресна". Причина за инцидента е късо съединение в следствие на разтопени кабели в разпределителна кутия. Нанесените материални щети са минимални. Пострадали няма.

   СТАРШИ ЕКСПЕРТ: МАРИАНА ЦВЕТКОВА

 15 април 2019 | 09:04