МВР

ОД Перник

 

18 окт 2018

ОДМВР – Перник първенец в турнира по стрелба „Кракра“

Традиционният Републикански турнир по стрелба с пистолет за служители на МВР „Кракра“ се проведе днес в Перник. Организатори на събитието са ОДМВР – Перник и Центъра за бойна подготовка и спорт при Академията на МВР.
На откриването присъстваха областният управител на Пернишка област г-жа Ирена Соколова, заместник-областният управител на Пернишка област Иво Иванов, заместник-кмета на Община Перник Йордан Павлов и директорът на РДПБЗН – Перник комисар Емил Марков.
Старт на съревнованието даде директорът на Областна дирекция на МВР в Перник старши комисар Димитър Попов. „Надявам се, състезанието да бъде оспорвано.Имаме амбицията, турнирът да се провежда в два дни и се надявам от догодина това да се случи. Желая успех на всички участници и нека най-добрите да победят“, каза в заключителното си слово директорът.
Участниците бяха поздравени и от областният управител г-жа Соколова и зам.-кмета г-н Павлов. Губернаторът пожела на състезателите да постигнат високи резултати в надпреварата и да покажат професионалните си умния и опит.
Турнирът се провежда за седма поредна година в Перник. Тази година участниците в надпреварата са 16 от цялата страна, като всеки отбор се състои от по трима мъже и две жени. 
В състезанието взеха участие отбори от:   

 1. ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“

            2. СДВР

            3. АМВР

            4. ДИРЕКЦИЯ „ЖАНДАРМЕРИЯ“

            5. Дирекция „Управление на собствеността и социални дейности“

            6. Дирекция „Международно оперативно сътрудничество“

            7. ОДМВР – ПЕРНИК

            8. ОДМВР – СОФИЯ

            9. ОДМВР – БУРГАС

            10. ОДМВР – ПЛОВДИВ

            11. ОДМВР – ПЛЕВЕН

            12. ОДМВР – ГАБРОВО

            13. ОДМВР – ВРАЦА

            14. ОДМВР - ПАЗАРДЖИК

            15. ОДМВР - КЮСТЕНДИЛ

            16. ОДМВР - ЯМБОЛ

            След оспорвано състезание, класирането е следното:

Индивидуално жени:

 1. Лидия Петкова – ОДМВР – Плевен
 2. Катя Василева – ОДМВР – Враца
 3. Юлиана Димитрова – Академия на МВР„
 4. Кръстинка Петрова - СДВР
 5. Александра Атанасова - ОДМВР - Перник

Индивидуално мъже:

 1. Тихомир Петров – ОДМВР - Габрово
 2. Радислав Владимиров – ОДМВР - Перник
 3. Александър Стоянов – ОДМВР – Перник
 4. Николай Стефанов – ГДПБЗН
 5. Мартин Малинов – ОДМВР - Перник

Отборно жени:

 1. ОДМВР - Плевен
 2. Академия на МВР
 3. СДВР

Отборно мъже:

 1. ОДМВР - Перник
 2. ОДМВР - Враца
 3. СДВР

Комплексно класиране:

 1. ОДМВР - Перник
 2. СДВР
 3. ОДМВР - Плевен

Наградите бяха връчени от областния управител на Пернишка област г-жа Ирена Соколова, директора на ОДМВР – Перник старши комисар Димитър Попов, зам.-директора Сашко Христов и директора на РДПБЗН – Перник комисар Емил Марков.

В Перник бе даден старта на двугодишната инициатива „Детско полицейско управление“

Пет групи в цялата област ще се обучават от служители на полицията и останалите партньори в инициативата

20 третокласници от ОУ „Св. Иван Рилски“ тържествено положиха клетва, встъпвайки в обучителната група на „Детското полицейско управление“. На събититето присъстваха народният представител от Пернишка област д-р Александър Александров, областният управител на пернишка област г-жа Ирена Соколова, заместник-кметът на община Перник г-жа Севделина Ковачева, директорът на ОДМВР – Перник старши комисар Димитър Попов, представители на полицията, преподаватели и ученици, родители и други гости.
Областният управител Ирена Соколова откри двугодишната програма за ранна превенция на деца. „Чрез „Детско полицейско управление“ държавата ни дава своята заявка, че иска сигурността, спокойствието и добре подреденият живот на нашите граждани да бъде приоритет. Нашите малки деца ще научат в рамките на 2 г. какви са основните възможности и начини да опазят живота и сигурността си. Чрез наставниците си от ОД МВР Перник  и чрез специалните тренировъчни и обучителни процеси, те ще мога да развият умения, които ще ги направят впоследствие кандитати в МВР, а защо не и ръководители“, каза тя. И подчерта, че от  първите издания на ДПУ вече има хора, които са в редиците на МВР.
Малките доброволци бяха поздравени от зам.-кмета по култура и образование Севделина Ковачева. „Щастлива съм да открия тази чудесна инициатива, която е насочена към учениците и младите хора в Перник. Тя дава възможност чрез различни методи и прояви децата да се забавляват и усвояват различни и полезни знания, които ще помогнат да вземат правилните решения в трудни ситуации“, сподели Ковачева.
Децата и гостите бяха поздравени и от директора на ОУ „Св. Иван Рилски“ Бойко Свиленов.
Ирена Соколова и директорът на ОД МВР Димитър Попов раздадоха химикали и тефтерчета на децата, участници в полицейското училище. За тях имаше и голяма торта.
На финала пред възторжените погледи на децата бяха проведени демонстрации с полицейски кучета, а спецчасти показаха залавяне напрестъпник.

 

01 окт 2018

Румен Евтимов от ОДМВР-Перник и Васил Бакалски от ОДМВР-Смолян са тазгодишните победители в националния конкурс „Пътен полицай на годината“

Румен Евтимов от ОДМВР-Перник и Васил Бакалски от ОДМВР-Смолян са тазгодишните победители в националния конкурс „Пътен полицай на годината“. За първи път в 26-годишната история на конкурса двама претенденти си делят първото място. Наградите им бяха връчени на церемония в Габрово, където се състоя и самото състезание. По преценка на журито беше връчена награда за второ място. Тя е за Райчо Сивенов от ОДМВР – Смолян. Третото място е за Константин Вангелов.
В отборното класиране първи се наредиха Васил Бакалски и Райчо Сивенов от ОДМВР-Смолян. Второто място бе за тимът от ОДМВР-Перник – за Румен Евтимов и Мартин Стоянов. А третото място бе за младши автоконтрольорите Здравко Христов и Янко Мавродиев от ОДМВР-Варна.
Националният конкурс „Пътен полицай на годината“ се провежда за 26-ти път. Тази година в надпреварата се включиха 26 младши автоконтрольори. Те се състезаваха в няколко дисциплини – стрелба с пистолет, теоретичен изпит по оказване на долекарска помощ, състезание с кола и мотоциклет и оказване на първа помощ на пострадали в катастрофа.

01 окт 2018

ЗА ОД НА МВР ПЕРНИК

ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО

Профил на купувача