МВР

ОД Перник

 

06 дек 2018

Деца посетиха Първо РУ – Перник

14 малчугани на възраст 6-7 години от детска градина „Райна Княгиня“ № 15 в Перник посетиха Първо РУ – Перник вчера. Под ръководството на г-жа Камелия Милчева, инспектор „Детска педагогическа стая“ децата се запознаха на място с условията, при което се трудят полицаите и колко отговорна, рискована и необходима е тяхната професия за обществото.
С голям интерес малките посетители се запознаха с помощните средства, използвани от служителите на реда. Палките, белезниците, бронежилетките, щитовете и каските ги впечатлиха неимоверно и голяма част от тях пожелаха да ги сложат на телата си. |
Голямо вълнение и любопитство беше предизвикано и от стрелбището, където униформените тренират и залата за фитнес и спорт.
Очакван интерес сред младата аудитория предизвикаха полицейските автомобили, до които се докоснаха и разбраха тяхното предназначение и използваните технически съоръжения. Но най-много бяха впечатлени от полицейското куче, което изпълни множество команди и откри скрит предмет в лек автомобил.
Навсякъде където бяха, малчуганите направиха множество снимки за спомен. Накрая бяха почерпени с бонбони и лакомства и си тръгнаха развълнувани и много впечатлени, с пожелания към полицаите за Весела Коледа и щастлива Нова година.

 

ОДМВР – Перник с готовност за осигуряване на добър обществен ред и сигурност на гражданите по време на протестните действия днес

От страна на полицията в областния град са взети всички мерки, за осигуряване на обществения ред и безопасността на гражданите, по време на мирния граждански протест под формата на автошествие, който ще се проведе за времето от 18, 00 ч. до 21, 30 ч.

Със заповед на кмета на община Перник г-жа Вяра Церовска  е разрешено провеждането на мероприятието по маршрут : от хипермаркет Кауфланд в кв. „Изток“, ул. „Бучински път“, ул. „Юрий Гагарин“ – посока кв. „Църква“, ул. „Димитър Благоев“ до кръстовището с ул. „Евгени Ачанов“, обратен завой по ул. „Димитър Благоев“, ул. „Юрий Гагарин“ до кръстовището с ул. „Благой Гебрев“, по ул. „Благой Гебрев“ до кръстовището с ул. „Ленински проспект“ към ул. „Юрий Гагарин“, на кръстовището с ул. „Юрий Гагарин“ посока центъра на гр. Перник до кръстовището с ул. „Рига“, по ул. „Рига“ до кръстовището с ул. „Рашо Димитров“, по ул. „Рашо Димитров“ до кръстовището с ул. „Младен Стоянов“, по ул. „Младен Стоянов“ до кръстовището с ул. „Юрий Гагарин“, по ул. „Юрий Гагарин“ посока центъра на град Перник до кръстовището с ул. „Освобождение“, по ул. „Освобождение“ до паркинг „ТЕВА ПЛАЦ“, по маршрута на автобусна линия № 8 до кръстовището с к кръгово движение, по път 63 до ул. „Угърчин“ до кръстовището с ул. „Трън“ и ул. „Брезник“, по ул. „Брезник“ посока центъра на град Перник до кръстовището с ул. „Св. СВ. Кирил и Методий“, ул. „Св. Св. Кирил и Методий“ до кръстовището с ул. „Г.С. Раковски“, по ул. „Г. С. Раковски“ до кръстовището с кръгово движение, по ул. „Петко Каравелов“ до ул. „Струма“, по ул. „Струма“ до кръстовището с ул. „Кракра“ при VI СУ „Св. Св. Кирил и Методий“, по ул. „Кракра“ до кръстовището с ул. „Миньор“, по ул. „Миньор“ до кръстовището с ул. „Отец Паисий“, ул. „Отец Паисий“ до пътен възел „Марина бара“, по ул. „Софийско шосе“ до кръстовището с кръгово движение път 63 в посока кв. „Хумни дол“ до кръстовището с ул. „Юрий Гагарин“, по ул. „Юрий Гагарин“ до кръстовището с ул. „Клемент Готвалд“, по ул. „Клемент Готвалд“ до кръстовището с ул. „Благой Гебрев“, по ул. „Благой Гебрев“ до кръстовището с ул. „Юрий Гагарин“, по ул. „Юрий Гагарин“ посока центъра на гр. Перник до кръстовището с кръгово движение към ул. „Бучински път“ и крайна точка паркинга хипермаркет Кауфланд в кв. „Изток“.

От полицията апелират протестиращите да спазват закона и регламентирания, съгласно издаденото разрешение на кмета, маршрут за провеждането на протестните действия, за да се осигури и свободното придвижване на останалите жители.  Припомнят, че в закона за събранията, митингите и манифестациите ясно е указано, че който наруши обществения ред и гаранциите за организиране и провеждане на мирно шествие, се наказва с глоба от 50 до 300 лева. Съгласно своите правомощия, органите на реда имат право да връчват разпореждания на гражданите, за спазване на закона по време на провеждащите се протестни шествия.

 

.

22 ное 2018

ОДМВР-Перник с апел за спазване на закона и толерантност

Във връзка с разпространена информация в социалните мрежи и някои електронни сайтове, за очаквани протести на граждани тази вечер от 18,00 ч., изразяващи се в затваряне на основни пътни артерии и улици в гр. Перник и пътен възел „Даскалово“, ОДМВР-Перник напомня на  организаторите на инициативата и участниците в нея, да спазват обществения ред и законовите разпоредби, за да се избегнат предпоставки както за инциденти, така и за нарушаване правата на всички граждани от региона и страната. Проявите на форми на агресия могат да доведат до ескалация на напрежението.
Ръководството на ОДМВР – Перник е взело  всички мерки, целящи гарантиране на живота и здравето на хората. От полицията напомнят да се спазват указанията на униформените на място. Апелът е  по време на шествията да не се допускат провокации от страна на протестиращите към органите на реда и към тези, които не участват в тях, както и към проява на повече търпение и разбиране от страна на останалите граждани.

 

 

 

13 ное 2018

ЗА ОД НА МВР ПЕРНИК

ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО

Профил на купувача