МВР

ОД Перник

 

09 апр 2020

Засилен контрол и проверки по време на предстоящите християнски празници

Служители от ОДМВР – Перник ще осъществяват контрол и проверки по време на най-светлите християнски празници – Цветница и Великден. Традиционно на тези дни и седмицата преди Възкресение Христово българите масово посещават храмовете. В условията на засилени противоепидемични мерки е необходимо да се спазва стриктно разпореденото в заповедта на министъра на здравеопазването.
Всички храмове и молитвени домове ще бъдат обезпечени с достатъчен брой полицаи, които ще следят за спазване на обществения ред, сигурността и ограничаване разпространението на заразата. Светият синод и свещенослужителите по места подкрепят напълно усилията на правителството и ще осигурят всички мерки за безопасност и сигурност, насочени към запазване живота и здравето на българския народ.
Умоляваме гражданите, по време на богослуженията да спазват отстояние един от друг и да носят предпазни маски. Тези които имат и най-малките признаци на здравословно неразположение да се въздържат от богослуженията.
От Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Перник са проверени за спазване на правилата и нормите за пожарна безопасност 25 църкви, манастири и параклиси, които ще функционират на територията на областта. При проверките не са констатирани нарушения на противопожарните изисквания. Дадени са указания на църковните служители за ограничаване на предпоставките за възникване на пожари в тези обекти. От пожарната напомнят:
да се поставят горящи свещи само на безопасни места, върху негорими подложки и на разстояние от горими материали; да се употребяват свещи на недостъпни за малки деца и домашни любимци места; да се пазят косата и дрехите при палене на свещи; когато се излиза от вкъщи, хората да се убедят, че не са оставили горящи свещи; абсолютно е недопустимо безразборното изхвърляне на горящи свещи и клечки кибрит.

ЗА ОД НА МВР ПЕРНИК

ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО

Профил на купувача