МВР

ОД Перник

 

Полицаи разбиха нарколаборатория, двама са арестувани

Иззети са голямо количество зелени и сухи растения марихуана

Двама столичани са задържани за производство на наркотици при операция на служители от РУ – Радомир. Спецакцията е осъществена вчера, в радомирското с. Владимир. Разбита е нарколаборатория за отглеждане с цел разпространение на марихуана.
Полицаите атакували частен имот, ползван от 30-годишин от столицата, а собственост на неговата майка. Вътре се натъкнали на цяла поточна линя, обособена в къщата и двора.  Производствената дейност започвала от помещение за разсадъчен материал, преминавала през няколко оранжерии, парник, сушилния за обраните вече стръкове и обособен склад за готовата продукция. Лабораторията била оборудвана с кварцови лампи, вентилатори, климатизация, поливна система, специални машини за бране и сушене. Намерени и иззети са 104 зелени растения с височина от 25 до 250 см. и голямо количество сухи стръкове канабис. Конфискувани са още специални торове и препарати за пръскане, машини и съоръжения. Задържани за 24 часа по Закона за МВР са 30 и 56-годишни мъже, двамата от гр. София. Те са познати на органите на реда.
Започнато е бързо производство и работата продължава под ръководството на Районна прокуратура – Радомир.

27 юли 2018

Мащабна акция срещу наркоразпространението в Радомир

Петима са задържани в хода на оперативните действия

Полицейската операция е проведена вчера, от служители на Специализираното звено за бързи действия при ОДМВР – Перник, представители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ и криминалисти от РУ – Радомир. Органите на реда иззели над 15 грама канабис и около 30 грама метамфетами. В хода на полицейските действия, за срок до 24 ч. са задържани петима местни жители – В.Т./34 г./, 29-годишният С.П., Е.К./27 г./, А.С./47 г./ и 43-годишният З.М. При арестуването на З.М. са намерени и иззети наркотичните вещества,  разфасовани в отделни дози.  Ще се установява съпричастността им към наркоразпространението и употребата на дрога.
Започнато е досъдебно производство по чл. 354 „а“, ал. 1 от НК и работата по разследването продължава.

20 юли 2018

Благодарствено писмо за шестима служители на ОДМВР-Перник

Хора като тях дават надежда, че нещата не са изгубени, че в МВР работят истински човеци – професионалисти с добри сърца“ - искрените слова са на жена от Рударци

В благодарствено писмо, изпратено до министъра на вътрешните работи Валентин  Радев и началника на 02-ро РУ - Перник,  жената - юрист и психолог, споделя добрите си впечатления от проявения професионализъм и човешка реакция на служителите, изпратени на местопроизшествие, след  сигнал. „Те не само изпълниха своите задължения законосъобразно и в пълнота, но направиха всичко възможно да ми окажат съдействие, да бъдат човеци, да изпълнят мисията „да служиш и да пазиш“. За мен тези мъже са съвременните герои и хора, които заслужават  уважение“, казва в писмото си тя.
Жената разказва, че на 10 юни в село Рударци, където живее, е намерила изоставено куче, вероятно българско овчарско куче, нахранила го и е имала намерението да се грижи за него, докато му намери дом. На следващия ден привечер, връщайки се от работа, открила безжизненото тяло на новия си четириног приятел. Веднага сигнализирала на кмета на селото, председателя на общинския съвет в Перник и на телефон  112. По думите й „съвсем  за кратко време на място се отзовала дежурна група от  02 РУ в  Перник -  полицаите   Румен Стефанов, Светослав  Виденов и Христо Анев“. Малко по-късно към  тях се присъединили и трима разследващи служители. „Тези хора са ценност за системата на МВР и за обществото ни. Хора като тях дават надежда, че нещата не са изгубени, че в МВР работят не просто хора, а истински човеци – професионалисти с  добри сърца“, пише Десислава Христова.
Като изказва дълбока и искрена благодарност към 6-мата служители и цялата система на МВР, жената заявява „ колкото и недоволство да има, колкото и да ги критикуват, в МВР има хора, за които работата е призвание и заслужават уважението на обществото, чийто дълг  е да съдейства на МВР. Благодарната жена желае на колегите крепко здраве, много професионални успехи и лично щастие. 

 

17 юли 2018

ЗА ОД НА МВР ПЕРНИК

ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО