МВР

ОД Перник

 

22 май 2019

Полицията в Пернишко на крак по време на изборите

Това бе обявено днес по време на нарочна пресконференция в дирекцията

В ОД на МВР- е създаден оперативен щаб за управление на силите и средствата за опазване на обществения ред и сигурността във връзка с провеждането на изборите за членове на Европейски парламент. Това обявиха на пресконференция днес старши инспектор Митко Митков от отдел "Охранителна полиция" и колегата му Александър Рангелов от "Пътна полиция". Всички служители на дирекцията, жандармерия, Гранична полиция и пожарните служби ще охраняват реда и изборните секции в деня преди и по време на вота в областта. Органите на реда поемат охраната на секциите на 25 май и приключват работата си след  обявяване края на изборния ден и транспортирането и предаването на изборните книжа в РИК. 
Напомняме на гражданите, че в секциите за гласуване не се допускат въоръжени лица, в нетрезво или неадекватно състояние.
Служителите на сектор „Български документи за самоличност“  в ОД на МВР-Перник  и паспортните звена в РУ на МВР в областта ще работят на 24 и 25 май от 8,30 до 17,30 часа, а  на 26 май 2019 г. от 08.30 до 19.30 часа. 
Гражданите, които нямат валидни документи /лична карта или личен /зелен/ паспорт/, ще могат да упражнят правото си на глас. При невъзможност да им бъде издадена нова лична карта до края на работния ден на 23 май 2019 г., те ще могат да получат удостоверение, с което да гласуват. За тази цел е необходимо лично да подадат искане в  сектор „Български документи за самоличност“ в областния град и в  паспортните звена и РУ  на МВР, за дните от 21 май 2019 г. до 25 май 2019 г. от 08.30 ч. до 17.30 ч. и на 26 май 2019 г. от 08.30 ч. до 19.00 ч.
Удостоверението се издава, за да послужи само пред секционната избирателна комисия и е валидно единствено за изборния ден - 26 май 2019 г.
Сигнали за нарушения, свързани с изборния процес и съотносими към дейността на МВР, се приемат на откритата денонощна линия в МВР на тел. 982 2232 и e-mail:
[email protected] Със заповед на директора на ОДМВР – Перник старши комисар Димитър Попов са определени мобилни групи, които да реагират на всеки един сигнал.

 

Нови успехи за отборите по стрелба на ОДМВР – Перник.

Пернишките полицаи се класираха на Първо място в провелия се зонален турнир по стрелба в гр. Благоевград. Надпреварата се е състояла на 17 май и в нея са взели участие отбори от ОДМВР – Благоевград, Перник, Кюстендил и Регионалните дирекции „Гранична полиция“ Кюстендил и Благоевград. Пернишката дирекция се е състезавала с три отбора – два мъже и един жени. Отборът в състав Александър Стоянов и Мартин Малинов е завоювал първото място. В индивидуалната надпревара Мартин Малинов е първи. Вторият отбор в състав Кирил Кирилов и Калоян Ефтов също са се е представили достойно. При дамите отново най-точен е мерника на пернишкия отбор. Александра Атанасова и Мария Вълчанова са завоювали първото място. Александра е първа в индивидуалното класиране, а Мария втора.

 

21 май 2019

Утре ще се проведе XХ областно състезание на младежките противопожарни отряди

На 10 май тази година, от 10,00 часа на стадиона в с. Ковачевци ще се проведе XХ областно състезание на младежките противопожарни отряди (МПО) „Млад огнеборец“ – Перник 2019 г.
Организатор е РДПБЗН-Перник в партньорство с РУО на МОН и Областна администрация на област Перник. Откриването е от 10,00 часа.
Право на участие имат отборите класирали се на първо място в проведените общински състезания на МПО „Млад огнеборец“. В РДПБЗН-Перник са регистрирани заявки за участие от четири отбора – представители на общините Перник, Радомир, Брезник и Трън. Отборите се състоят от 9 души плюс един резерва или общо от 10 състезатели. Възрастовата граница за участие на състезателите е от 12 до 16 години.
Състезанието включва две спортни дисциплини:

  • "Бойно разгръщане на състезателна пътека";
  • "400 м щафетно бягане с препятствия".

Провежда се с цел повишаване физическата дееспособност на младежите и развиване на практически умения и готовност за правилни действия при пожари, стихийни бедствия и аварии.
Класирането е въз основа на резултатите в двете състезателни дисциплини се определя първенец в комплексното класиране, който ще представлява област Перник в републиканските състезания на МПО „Млад огнеборец“.
Награждаване на отборите и закриване на състезанието – около 12,00 часа.

09 май 2019

ЗА ОД НА МВР ПЕРНИК

ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО

Профил на купувача