МВР

ОД Перник

 

26 апр 2018

В МВР работи електронен портал за проверки на издадени наказателни постановления, фишове и електронни фишове

Една от мерките, за справяне с безопасността на движението по пътищата е всеки нарушител да заплати наложената му санкция в срок и това да изиграе превантивна роля спрямо него и останалите участници в движението. Съгласно последните разпоредби на Закона за движение по пътищата, на шофьор, който не е заплатил в законоустановения срок наложените му глоби се отнема свидетелството за управление. За да не се стига до подобни принудителни мерки, МВР създаде електронен портал на адрес https://e-uslugi.mvr.bg, където могат да бъдат направени проверки за влезли в села наказателни постановления, фишове и електронни фишове. Съгласно функционирането на електронния портал, като критерии за проверка трябва да се въведат номер на свидетелството за управление на МПС и ЕГН.
Когато има постъпили искания за подобни проверки от ръководители на органи на държавната и местна власт за юридическите лица, които представляват, проверките ще се извършват от структурите на МВР.

 

 

Пътна полиция Перник с апел към водачите: Шофирайте със съобразена скорост

От 16 април до края на седмицата (22 април) на територията на България респективно и Пернишка област се провежда операция на Пътна полиция за контрол на скоростта. Акцията е инициирана от Европейската мрежа на службите на Пътна полиция (TISPOL) и освен у нас, засилени проверки ще се извършват във всички страни, членки на  Европейски съюз. 
В региона, контролът ще бъде масиран, по всички пътища, в това число и третокласната и четвъртокласната мрежа. Утре от 06,00 ч. до 06,00 ч. на 19 април ще се проведе непрекъснат контрол по пътищата на областта. Ще бъдат включени всички средства за измерване на скоростта.
 "Скоростта е един от основните фактори за възникване на тежки пътни инциденти. Това е и причината TISPOL да заложи в графика си ежегодно да се провеждат по две операции за контрол на скоростта“, припомнят от сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР – Перник  Налага се изводът, че у нас превишаването на скоростта е един от най-сериозните проблеми и причини за пътнотранспортни произшествия. „Това е и повода отново да се обърнем към водачите с апел да шофират със съобразена скорост и да проявяват повече толерантност на пътя. Само така, с общи усилия и отговорност, можем да намалим тежките пътни инциденти“ заключават служителите на реда.

 

17 апр 2018

График 2018 г. за посещения на служители от ОДМВР Перник в слабонаселените места във връзка с противодействие на конвенционалната престъпност.

ГРАФИК -  2018 г.  за посещения на служители от ОДМВР Перник в слабонаселените места във връзка с противодействие на конвенционалната престъпност.

17 апр 2018

ЗА ОД НА МВР ПЕРНИК

ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО