МВР

ОД Перник

 

23 фев 2021

Над 40 грама марихуана и амфетамин са иззети при спецакция на служители от ОДМВР – Перник

Задържан е 34-годишен, криминално проявен

Реализацията е проведена вчера в хода на специализирани полицейски действия по противодействие, предотвратяване и пресичане на престъпления, свързани с наркотични вещества. Служители от сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ и колегите им от Второ РУ извършили процесуално-следствени действия. В индустриалната зона на Перник, в специално направен тайник са намерени и иззети около 34 грама канабис. По късно било претърсено мазе на адреса на който живее 34-годишен перничанин. От там полицаите конфискували над 7 грама канабис и пликче амфетамин. Криминално проявеният мъж е задържан за срок до 24 ч. по Закона за МВР.
Образувано е досъдебно производство по чл. 354 „а“, ал. 3 от Наказателния кодекс и действията по разследването продължават под надзора на прокуратурата.


Мини оранжерия за канабис е открита от полицията в Радомир

Иззети са специално оборудване и голямо количество наркотици

Реализацията е проведена вчера в хода на специализирана полицейска операция по противодействие, предотвратяване, пресичане и разкриване на престъпления, свързани с наркотични вещества в община Радомир. Служители от група „Противодействие на криминалната престъпност“ проверили къща, стопанисвана и обитавана от 36-годишен местен жител. Там е открито   помещение, със специално обособена тайна нисша за отглеждане на марихуана и изградена целогодишна поточна линия. При претърсването са намерени и иззети уреди за контрол на влажността, на температурата, климатизация, аспиратори, лампи, везна и машинка за рязане. Открити са 10 броя насаждения от рода на конопа с максимална височина 1, 5 метра, около 4 грама прахообразно вещество реагирало на екстази, 6 стъклени буркана пълни със съцветия от марихуана с тегло около 58 грама и 62 грама изсушени листа от марихуана. Намерените наркотици и оборудване са иззети, а 36-годишният обитател на жилището, познат с употребата на наркотични вещества  е задържан за срок до 24 часа. Работата по случая продължава под наблюдението на прокуратурата. Образувано е бързо производство по чл. 354“а“, ал. 3 и 354 „в“ от Наказателния кодекс.


03 фев 2021

ЗА ОД НА МВР ПЕРНИК

ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО

Профил на купувача