МВР

ОД Перник

 

30 май 2019

Ученици показаха уменията си при извънредни ситуации

Областно ученическо състезание „Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации" се проведе днес в Перник. Проявата е под патронажа на областния управител на Пернишка област г-жа Ирена Соколова. Организатори са РДПБЗН – Перник, РОУ и Областен съвет на БЧК. Награденият фонд е осигурен от Областна администрация  - Перник.
На първо място се класира XII ОУ „Васил Левски", на второ учениците от VIII ОУ „Кракра Пернишки", а трети  са възпитаниците на ОУ „Алеко Константинов"

Надпреварата включваше два етапа – теоретичен и демонстративе.Учениците демонстрираха уменията и реакциите си за действие в обособени центрове за земетресение, център производствени аварии, който включва - химическа, биологична и радиационна защита, индивидуални средства за защита, оказване на първа долекарска помощ на пострадали при бедствия, наводнения и гасене на пожари.
Отборът победител ще представи област Перник на републиканския кръг от ученически състезания по Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации, който ще се проведе на 26, 27 и 28 юни 2019 г., в Стара Загора.
Наградите връчиха зам.-областният управител Иво Иванов и служители от ГДПБЗН- София и РДПБЗН – Перник.

Изображения

 30 май 2019 | 17:12