МВР

ОД Перник

 

09 май 2019

Утре ще се проведе XХ областно състезание на младежките противопожарни отряди

На 10 май тази година, от 10,00 часа на стадиона в с. Ковачевци ще се проведе XХ областно състезание на младежките противопожарни отряди (МПО) „Млад огнеборец“ – Перник 2019 г.
Организатор е РДПБЗН-Перник в партньорство с РУО на МОН и Областна администрация на област Перник. Откриването е от 10,00 часа.
Право на участие имат отборите класирали се на първо място в проведените общински състезания на МПО „Млад огнеборец“. В РДПБЗН-Перник са регистрирани заявки за участие от четири отбора – представители на общините Перник, Радомир, Брезник и Трън. Отборите се състоят от 9 души плюс един резерва или общо от 10 състезатели. Възрастовата граница за участие на състезателите е от 12 до 16 години.
Състезанието включва две спортни дисциплини:

  • "Бойно разгръщане на състезателна пътека";
  • "400 м щафетно бягане с препятствия".

Провежда се с цел повишаване физическата дееспособност на младежите и развиване на практически умения и готовност за правилни действия при пожари, стихийни бедствия и аварии.
Класирането е въз основа на резултатите в двете състезателни дисциплини се определя първенец в комплексното класиране, който ще представлява област Перник в републиканските състезания на МПО „Млад огнеборец“.
Награждаване на отборите и закриване на състезанието – около 12,00 часа.

Изображения

 09 май 2019 | 10:33