МВР

ОД Перник

 

29 май 2019

С кратко тържество приключи учебната година на Детското полицейско управление в Перник

Децата от 3-ти „Г“клас при Основно училище „Св. Иван Рилски” приключиха успешно първата година от обучението си в Детското полицейско управление /ДПУ/. 20 са участниците в инициативата, които с много жар и инициативност посещаваха обучителните занимания през годината.
ДПУ се провежда за първи път в такъв формат – две учебни години. Приемник е на детските полицейски  академии, които се провеждаха ежегодно във всички общини на областта.
Целта на обучението е децата да придобият по-ясна представа за работата на полицаите каза в заключителното занимание Владислав Шишков – инспектор „Детска педагогическа стая“ при Първо РУ. По време на обучението те научават как да оказват първа помощ на пострадал, как да се държат по време на бедствия, как да се движат правилно по пътищата и да спазват правилата на движение. В специален курс те се запознават и с обучението на полицейските кучета и още много други интересни и достъпни за възрастта им.
На финала на първата учебна година на учениците им бяха показани новите автомобили, с които разполага пернишката полиция, както и някои от основните им „екстри” .
Преди да излязат във ваканция от това обучение, учениците показаха какво са научили и отговориха на доста въпроси пред служителите от Първо РУ.

Изображения

 30 май 2019 | 10:00