МВР

ОД Перник

 

05 март 2019

Служители на ГДНП и колегите им от ОДМВР – Перник задържаха трима извършители на кражби

Арестите са осъществени непосредствено след извършеното престъпление

Трима са задържани за кражба от къща в пернишкото с. Дивотино. Престъпното посегателство е направено на 04 март през нощта, когато било проникнато в частен имот и откраднати множество ценности. Непосредствено след извършване на деянието, в с. Мало Бучино са задържани трима мъже на 42, 45 и 50-годишна възраст, всички от столицата. В имота е проникнато чрез отключване на входната врата и последователно разбиване на 2 метални каси. От тях са откраднати около 300 грама ценности. Триото е било добре подготвено, като в колата им са открити и иззети множество инструменти за проникване в жилища и такива за рязане на метални каси. До задържането им се е стигнало след предварително проведено оперативно наблюдение.  
„Заловени са след добре планирана и проведена акция от служители на ГДНП и колегите им от ОДМВР – Перник“ подчерта директорът на ОДМВР- Перник старши комисар Димитър Попов. Данните бяха огласени заедно с г-жа Аделина Алексиева  - районен прокурор на Районна прокуратура – Перник на съвместен брифинг днес в сградата на полицията. Районният прокурор подчерта, че срещу тримата са събрани достатъчно доказателства и са привлечени като обвиняеми. Първоначално са били задържани за 24 ч., а последствие за 72 с прокурорско разпореждане. Предстои да им бъде поискан постоянен арест, тъй като могат да се укрият или да извършат друго престъпление, заключи г-жа Алексиева.  Всички са криминално проявени, познати предимно с кражби. 
Започнато е досъдебно производство и действията по разследването продължават под ръководството на Районна прокуратура – Перник.

 

Изображения

 05 март 2019 | 16:47