МВР

ОД Перник

 

06 август 2019

Разкрит е извършителя на убийството на 77-годишния бургазлия

Той е 46-годишен мъж, който е задържан на граничен пункт в Хърватия

Прокурор Николай Цветков от Окръжна прокуратура – Перник, Димитър Кошов – зам.-началник отдел „КП“ при ГДНП и комисар Сашко Христов – зам.-директор на ОДМВР – Перник огласиха подробности по случая на нарочна пресконференция в сградата на полицията.
Криминалисти от ГДНП и ОДМВР – Перник, под ръководството на прокуратурата в областния град разкриха извършителя на убийството на 77-годишен мъж от гр. Бургас. Сигнал за изчезналия мъж бил  подаден на 28 юли, около 09, 00 ч. от водачка на туристическа група. Туристите от Бургаско правели преход в района на Радомирско посока Рилски манастир. Жената заявила, че загубила връзка с възрастния човек още вечерта. Служители на полицията и кмета на с. Дрен започнали обход на района и след един час тялото на изчезналия било намерено на пътя между селата Дрен и Горна Диканя. Незабавно е започнато досъдебно производство под ръководството на Окръжна прокуратура – Перник. Благодарение на непрекъснатата работа и проведените множество оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия е установен предполагаемия извършител – 46-годишен мъж с постоянен адрес в столицата. В злополучната вечер възрастния бургазлия, който се движел сам поради здравословни проблеми се заблудил, като вместо към църквата на с. Дрен, влязъл в частен двор. Там попаднал на извършителя, който бил употребил алкохол и без много думи се нахвърлил над жертвата си. Стареца бил убит на място, а впоследствие извършителя и негов съсед го закарали до мястото където е намерен без дрехи. 46-годишният столичанин бил при майка си в селото, който преимуществено живее и работи в Италия. След извършеното престъпление решил да напусне България към Италия, но благодарение на издадената своевременно Европейска заповед за задържане от прокуратурата е задържан в Хърватия. Чака се неговата екстрадиция. Същият е криминално проявен, познат с унищожаване и повреждане, нанасяне на лека телесна повреда в миналото и шофиране след употреба на алкохол.
Комисар Сашко Христов и прокурор Николай Цветков благодариха на целия екип от служители на МВР, работили по случая. Отличната и непрекъсната работа на полицаите е дала резултат за няколко дни.
Работата по започнатото досъдебно производство по чл. 115 от НК продължава.

Изображения

 06 август 2019 | 14:37