МВР

ОД Перник

 

24 април 2019

Полиция и пожарна ще се грижат за сигурността в Пернишка област по време на Великденските празници

Организирани са множество мерки за недопускане на нарушения на обществения ред

По повод предстоящите Великденски празници ОД МВР и РД ПБЗН  Перник са предприели мерки за обезпечаване на обществения ред и сигурността при провеждане на публични прояви. Те бяха огласени днес, на проведен нарочен брифинг в сградата на областната дирекция.

В ход са и проверки за недопускане на незаконен превоз и търговия с животни, суровини и хранителни продукти. 
В празничните дни се предвижда засилено полицейско присъствие, както по главните, така и по третокласните и общински пътища и подходите и районите на питейни и увеселителни заведения и православните храмове. Пътни полицаи ще има и в районите на участъци с концентрация на пътнотранспортни произшествия. Предвидено е провеждането на специализирани полицейски операции по различни направления на дейност, при които ще се следи най-вече за водачи употребили алкохол или неправоспособни такива, както и използване на обезопасителни колани или каски и наличието на задължителна застраховка „Гражданска отговорност“.
 Районните служби за пожарна безопасност и защита на населението в областта са извършили контролни проверки на църквите и манастирите, в които ще се провеждат празнични богослужения. Служители от направление „Държавен противопожарен контрол“ са извършили инспекция на 53 православни храма на територията на област Перник, като в 5 от тях са установени нарушения, за които има издадени писмени разпореждания за отстраняването им. Проверени са ел. инсталациите, противопожарните уреди и е проведен инструктаж на църковните служители. Огнеборци ще следят за спокойното протичане на празничните литургии в по-големите църкви в Пернишка област.
За да бъдат спокойни и светли Великденските празници и с цел осигуряване на пожарната безопасност, в районите на манастирите и храмовете ще има засилено полицейско присъствие за предотвратяване на задръствания и увеличаване на пропускателната способност на пътищата и подстъпите към тях.   

Изображения

 24 април 2019 | 12:17