МВР

ОД Перник

 

24 януари 2019

Полицията готова за охраната на Международния фестивал „Сурва 2019“ – Перник

Изготвен е план с конкретни мероприятия за трите дни на форума

Целият наличен състав на ОДМВР – Перник, служители от СДВР и дирекция „Жандармерия“ са ангажирани в охраната на най-голямото масово мероприятие в областния град. По 200 полицаи на ден ще бдят за реда по време на тридневния XXVIII Международен фестивал на маскарадните игри, обяви на пресконференция началникът на отдел „Охранителна полиция” комисар Васил Василев. Взети са максимални мерки за сигурност заради опасността от терористични актове и други нарушения.
Органите на реда ще бъдат сред публиката по време на фестивала. При всяко нарушение или инцидент, както и при оставен без надзор багаж, хората трябва да се обръщат към най- близкостоящия до тях полицай или да се обаждат на тел. 112.
Утвърден е план за разстановка на силите и средствата, за максимално покритие на цялата площ, на която ще тече карнавалът. Полицейско присъствие ще има както в зоната на игрите, така и по периферията на града, в това число и на паркингите.
За трите дни на фестивала, на 25, 26 и 27 януари, са наложени временни ограничения за движение на автомобили по всички улици, опасващи площад „Кракра“, където ще текат дефилетата. За това кметът на общината Вяра Церовска е издала нарочна заповед Виж Тук
От днес в централната градска част започват да действат платени паркинги, други ще се ползват само от участниците във фестивала.
На основните пътни възли и кръстовища ще има указателни табели за движение на участниците в дефилетата.
Както всяка година и сега от полицията предупреждават перничани и гостите на града да не  оставят незаключени автомобилите си и да не оставят ценни вещи в купетата, да се пазят от джебчии, които се активизират особено в трите дни на фестивала, и да бъдат особено внимателни към децата си. Не са редки случаите, когато малчуганите се губят, а заради огромния брой участници и зрители, издирването им отнема часове. При подобни случаи от полицията препоръчват хората да се обръщат към най-близкия до тях полицай

Изображения

 24 януари 2019 | 14:43