МВР

ОД Перник

 

ОМВР – Перник: Подменете личните си документи преди крайния срок

14 яну 2020

През 2020 година изтича валидността на голям брой лични документи на български граждани. От началото на година до момента, на ден през гишетата на български лични документи преминават по 100-150 човека.  Тази бройка е твърде малка. В периода от май до края на годината този поток ще се увеличи двойно или тройно, което ще доведе до големи опашки и губене на страшно много време.
За да се постигне по-равномерно натоварване на служителите от звената на български лични документи и за улеснение на гражданите, е създадена организация за предсрочната им подмяна. Всеки, който има желание да подмени личната си карта или паспорта си преди изтичане на срока му, може да подаде заявление за това.
С цел максимално улеснение на гражданите в сектор „Български документи за самоличност“, са монтирани ПОС терминални устройства, даващи възможност за извършване на операции с картови плащания като присъствието на картодържателя е задължително.
Желаещите могат да ползват и услугата издаване на лична карта и/или паспорт чрез електронните административни услуги, които се предлагат на сайта на областната дирекция.

 

 28 януари 2020 | 10:06