МВР

ОД Перник

 

26 юни 2020

ОДМВР – Перник към гражданите: Проверявайте задълженията си по Закона за движение по пътищата чрез интернет порталана на МВР или на място в районните управления и областната дирекция

Напомняме на гражданите, че в МВР работи интернет портал, където могат да се правят справки за невръчени наказателни постановления и фишове, както и за дължими глоби по Закона за движение по пътищата/ЗДвП/.
Чрез услугата „Проверка на задължения по ФИШ/АУАН/НП с възможност за плащане“ (https://e-uslugi.mvr.bg/ESP.Web.Portal/KATActs/ActService/Index), при въвеждане на номер на свидетелство за управление на МПС (СУМПС) и ЕГН/ЛНЧ, ще могат да бъдат проверени по интернет както неплатени задължения, така и наличие на издадени, но невръчени наказателни постановления  и/или електронни фишове.
Създадена е организация и за 24-часа, 7 дни в седмицата възможност за плащане на глоби и проверка на невръчени електронни фишове по ЗДвП. В работно време това може да стане на гишетата за административно обслужване в сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР и в районните управления, а извън работно време и в празнични и почивни дни в дежурните части на всички районни управления в региона.
В полицията няма практика гражданите да бъдат уведомявани по телефона за задължения по Закона за движение по пътищата, както и да им бъде давана каквато и да е информация за статуса им като шофьори. При получаване на подобно телефонно обаждане най-вероятно става въпрос за измама или нерегламентирани действия.

Изображения

 26 юни 2020 | 10:52