МВР

ОД Перник

 

13 ноември 2020

Областният управител на Пернишка област и директорът на ОДМВР – Перник с обръщение към гражданите във връзка със Световния ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия – 15 ноември 2020 г

УВАЖАЕМИ СЪГРАЖДАНИ ОТ ПЕРНИШКА ОБЛАСТ,

С решение на Генералната асамблея на Организацията на обединените нации от 2005 г. всяка трета неделя на месец ноември е определена за Световен ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия. През 2020 г. Световният ден се отбелязва на 15 ноември /неделя/.
Ежегодно в резултат на инциденти по пътищата  стотици губят живота си, хиляди получават тежки наранявания и боледуват продължително, значителен е броят и на пострадалите с увреждания за цял живот.
Призоваваме ви  в неделя - 15 ноември, да  отдадем нашата дълбока почит към жертвите при пътнотранспортни произшествия, а ние да сме по-внимателни и толерантни едни към други, независимо дали сме зад волана или пешеходци. И да не забравяме, че безопасността е споделена отговорност.
Малко преди 10, 00 ч. на 15 ноември, в православния храм „Св. Иван Рилски“ в гр. Перник ще се проведе служба за отдаване почит на жертвите на пътни инциденти и молитва за запазване живота на хората, които участват в движението като пешеходци, пътници и водачи.
Нека  на  този ден да изразим нашата дълбока почит и към лекарите, полицаите, пожарникарите, към всички, които всеки ден оказват съдействие и помощ на пострадалите и се борят за техния живот.
Да бъдем отговорни участници в движението по пътищата, да възпитаваме децата си в спазване на закона, да пазим здравето и живота си, с което ще гарантираме пред обществото, че безопасността на движението по пътищата е наша не само служебна, но и лична мисия.

 

ОБЛАСТЕН УПРАВИТЕЛ:                                     ДИРЕКТОР ОДМВР,

         /инж. ЕМИЛ КОСТАДИНОВ/                        СТАРШИ КОМИСАР:

                                                                                               /ДИМИТЪР ПОПОВ/

Изображения

 13 ноември 2020 | 15:45