МВР

ОД Перник

 

16 април 2021

Криминалисти от ОДМВР – Перник разкриха високотехнологична оранжерия за отглеждане на канабис

На място са задържани двама, иззети са над 1 000 растения от рода на конопа

Специализирана полицейска операция е проведена от служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при Първо РУ под наблюдението на Пернишката окръжна прокуратура. В сграда, в пернишкия кв. „Кристал“ е открита високотехнологична лаборатория за отглеждане на растения от рода на конопа. Иззети са   над 1 000 саксии с различна големина на посадените в тях наркотични вещества. Посадъчният материал е бил разположен в три помещения със собствен източник на електричество, климатици, овлажнители, специално осветление, трансформатори за напрежение, вентилатори, измервателни уреди, напоителна система, химически препарати за растеж и растителна защита. На място са установени и задържани двама криминално проявени и осъждани за подобни деяния, съпричастни към незаконната дейност. Наложена им е полицейска мярка за срок до 24 ч.
Образувано е досъдебно производство по чл. 354 „а“, ал. 1 от Наказателния кодекс и действията по разследването продължават под надзора на наблюдаващ прокурор.
Подробности за операцията съобщиха директорът на ОДМВР - Перник старши комидар Димитър Попов и окръжният прокурор Галина Антова


Изображения

 16 април 2021 | 13:54