МВР

ОД Перник

 

30 май 2019

Директорът на ОДМВР – Перник, областният управител и кметът на Радомир връчиха наградите на финалистите в Националната програма „Работата на полицията в училищата“ 2018/2019 г.

Финалният етап от Националната програма „Работа на полицията в училищата" под мотото: „Ваканция – здравей! Да играем безопасно!" домакинства община Радомир с провеждането на спортно състезание. Събитието се състоя на градския стадион.В общо шестте отбора се включиха ученици от 4 и 5 клас от общините Радомир, Земен и Ковачевци, които премериха сили и бързина в няколко отделни етапа.
Чрез тях те демонстрираха знания и умения за овладяване на агресията, хулиганските и вандалски прояви, превенцията на престъпността, безопасността на движението по пътищата и основните дейности на полицията и нейните служби за помощ и съдействие на гражданите.
Отборите, представили се на призовите места, бяха отличени от областния управител Ирена Соколова, директорът на ОДМВР - Перник старши комисар Димитър Попов и кметът на Община Радомир Пламен Алексиев.
Соколова поздрави организаторите на инициативата в лицето на ОДМВР, РУ-Радомир и МКБППМП - Радомир:
 "През своето 19-годишно съществуване програмата „Работа на полицията в училищата" се доказа като всеобхватна и резултатна в гарантирането на безопасността на децата. Всеки випуск ученици, чрез ролеви ситуации, игри и полезни знания, се запознава отблизо със задълженията и отговорностите на действащ полицейски екип. Вярвам, че този проект има своето бъдеще и отразява институционалното отношение, ангажираност и грижата към подрастващите в посока на личната им безопасност, както навън, така и в интернет пространството.", каза губернаторъ
Националната програма „Работа на полицията в училищата" стартира през 2000 година и има за цел засилване на присъствието на полицейските служители в учебните заведения и запознаване на децата с теми, които ще доведат до намаляване на противообществените прояви и престъпления, извършвани от малолетни и непълнолетни и повишаване на тяхната сигурност и безопасност

 

Изображения

 31 май 2019 | 09:48