МВР

ОД Перник

 

31 януари 2019

Благотворителна акция проведе ОДМВР – Перник

Благотворителна акция, за подпомагане децата на загинали полицаи и хора, нуждаещи се от парични средства проведе пернишката полиция. 4 100 лева са събрани по инициатива на всички синдикални дружества в дирекцията и ръководството й, като в доброто дело са се включили всички служители. Инициативата е стартирала в навечерието на Коледните и Новогодишни празни.
Събраните средства са разпределени по равно между 4 деца на загинали полицаи; трънчанка, претърпяла ПТП; жена, лекуваща се в Турция; дете в неравностойно положение и дете на болна колежка.
Председателят на най-големия синдикат в пернишката полиция Васил Алексиев благодари на служителите, за проявената съпричастност и човещина и заяви, че и за напред ще се провеждат подобни инициативи.
Парите са преведени по банкови сметки на нуждаещите се, а днес на церемония в областната дирекция, директорът й – старши комисар Димитър Попов връчи банковите бордера. Той също благодари за добрата организация и проявеното милосърдие.
Полицаи от РУ – Трън от три години отделят средства от заплатата си всеки месец, като постъпленията отиват във Фонда за деца на загинали служители от системата на МВР.

Изображения

 31 януари 2019 | 13:58