МВР

ОД Перник

 

Информационен бюлетин

19 апр 2019

Перник. Краден лек автомобил е установен от служители на Първо РУ – Перник.
Колата марка „Ауди“ е намерен на път, в близост до пернишкия кв. „Тева“. Била е открадната само половин час преди установяването й, като са липсвали регистрационните табели. На място се е явил и собственика на возилото, 34-годишен перничанин. Извършен е оглед и е образувано досъдебно производство.
Работата по случая продължава.

25-годишен ще отговаря за шофиране на автомобил под въздействието на наркотици.
На 12 април тази година, в гр. Перник е проверен Рено „Меган – Сценик“, управляван от 25-годишният М.П. от областния град. При изпробването му с техническо средство е отчетен положителен резултат за наркотични вещества. Привлечен е като обвиняем и работата продължава съвместно с Районна прокуратура – Перник.                   

Радомир.       Радомирец отива на съд за притежаване на наркотични вещества.
На 23 февруари тази година, в гр. Радомир е проверен лек автомобил Сеат „Ибиза“. В колата са били 29-годишен столичанин и 38-годишният И.Г. от гр. Радомир. В сеата е намерена и иззета около 28 грама суха зелена листна маса, която се оказала марихуана. Започналото разследване установило, че наркотичното вещество се притежава от радомиреца, който е привлечен като обвиняем и му е наложена мярка за неотклонение „подписка“.

24-годишен ще отговаря за причиняване на смърт и телесна повреда след пътен инцидент с лек автомобил.
Произшествието е станало на 10 март тази година, когато лек автомобил „БМВ“, шофиран от 24-годишен от земенското с. Калище напуснал пътното платно, навлязъл в селскостопанска нива и се ударил в дърво. Това се  случило в землището на с. Дебели лаг. В немския автомобил са били още 20-годишен радомирец, който е починал, 21-годишно момиче, което е лекувано в столично лечебно заведение и 29-годишен радомирец, който се отървал без сериозни наранявания. Шофьорът на БМВ – то е привлечен като обвиняем и му е наложена мярка за неотклонение „парична гаранция“.  

Бързи производства. Две бързи производства са започнати вчера.
57-годишен е задържан за шофиране на автомобил с рекордните 3, 15 промила.
Около 14, 30 ч., на кръстовището на улиците „Ю. Гагарин“ и Мл. Стоянов“ в областния град бил проверен лек автомобил „Пежо“, управляван от 57-годишен жител на с. Ярджиловци. При изпробването му с техническо средство за алкохол са отчетени 3, 15 промила. Отказал кръвна проба за химичен анализ и бил задържан за 24 ч. с полицейска мярка.

Жител на общ. Симитли е управлявал автомобил без книжка.„
На разклона за земенското с. Калотинци бил проверен лек автомобил Фолксваген „Шаран“, шофиран от 40-годишен от с. Крупник, общ. Симитли. Полицаите констатирали, че мъжът управлява колата в едногодишния срок на отнетото му по административен ред свидетелство за правоуправление. Разпитан е и е освободен.
Работата по документиране на случаите продължава.

 19 април 2019 | 09:52