МВР

ОД Перник

 

Информационен бюлетин

18 апр 2019

Перник. Трима се изправят пред правосъдието.
62-годишен перничанин ще бъде съден за документно престъпление. К.К. представил пред органите на НОИ официални документи с невярно съдържание, касаещи пенсионирането му. Привлечен е като обвиняем по чл. 316, във връзка с чл. 308 от НК и работата по случая продължава съвместно с Районна прокуратура – Перник.

17-годишен ще отговаря за притежаване на наркотични вещества. На 02 март миналата година, при акция на полиция бил задържан тийнейджъра, у когото били намерени около 20 грама канабис. Привлечен е като обвиняем по чл. 354 „а“, ал. 3 от НК и действията по разследването продължават.  

С 2, 50 промила алкохол в кръвта е шофирал автомобила си Фолксваген „Голф“ 25-годишният Р.Й. от гр. Перник. Момчето било проверено на 17 февруари тази година, на пътя между селата Черна гора и Лесковец. Привлечен е като обвиняем и работата продължава.

Пожари. Два пожара са гасени от пернишките огнеборци.

Около 22, 20 ч. е съобщено за горяща стопанска сграда в кв. „Калкас“. Два противопожарни екипа започнали гасене на лумналите пламъци. Унищожени са около 200 кв. м. разгъната площ и 5 куб. м. дърва за огрев. Причината не е установена, води се разследване.                  

Тази нощ, около 03, 00 ч. е подаден сигнал за пожар в лек автомобил Фолксваген „Голф“, на ул. „Пирдоп“ в областния град. Колата е изгоряла напълно, както и са засегнати още три автомобила в близост до горящия. Унищожен е и навес до жилищна сграда, която е спасена от огнеборците. И тук причината не е установена.

Започнати са досъдебни производства и работата продължава.

 18 април 2019 | 10:55