МВР

ОД Перник

 

Информационен бюлетин

17 апр 2019

Перник. Поредното бързо производство срещу пиян шофьор е започнато в Перник.
Вчера, около 18, 20 ч., на ул. „Искър“ в областния град е проверен лек автомобил Фолксваген „Голф“, управляван от 59-годишният Л.Й. При изпробването му с техническо средство за алкохол са отчетени 2, 48 промила. Мъжът отказал кръвна проба за химичен анализ и бил задържан за 24 ч. с полицейска мярка.

Радомир. Жител на Разложко село ще отговаря за шофиране на нерегистриран лек автомобил.
На 24 февруари тази годна, на пътя с. Друган посока Радомир бил проверен Нисан „Терано“, управляван от 45-годишният С.З. от с. Баня, общ. Разлог. Органите на реда установили, че колата е с прекратена служебно регистрация. Мъжът е привлечен като обвиняем и му е наложена мярка за неотклонение „подписка“.

Пожар. Верижен багер е горял миналата нощ в Перник.
Пожарът е възникнал в открит минен участък. Машината, използвана като товарач на въглища е пламнала около 02, 00 ч. Причините и щетите за случилото се са в процес на установяване. Един автомобил на РСПБЗН – Перник се отзовал на местопроизшествието. Багераът като цяло е увреден. Няма пострадали хора и нанесени други материални щети.

Съобщения: Уважаеми журналисти, на 24 април тази година ще се проведе месечния брифинг с ръководството на ОДМВР – Перник. Темата е мерки за сигурност и безопасност по време на предстоящите Великденски празници. Ако имате въпроси, моля да бъдат зададени писмено и изпратени по имейла от който получавате служебната информация до обяд на 23 април.

Днес, в 12, 30 ч., в гр. Перник ще се проведе превантивна кампания „Не продаваме алкохол на непълнолетни“. Организатори на проявата са ГДНП, ОДМВР – Перник и Асоциацията на производителите, вносителите и търговците на спиртни напитки в България. Ученици от Детско полицейско управление при ОУ „Св. Иван Рилски“ ще раздават превантивните материали на алеята от ОББ до бившата сладкарница „София“.
Каним ваш екип, за отразяване на събитието.

 17 април 2019 | 10:06