МВР

ОД Перник

 

Информационен бюлетин

12 апр 2019

Перник. Пернишки полицаи задържаха трима младежи след кратко преследване.
Тази нощ, малко преди 03, 00 ч., в центъра на областния град бил направен опит за проверка на автомобил с пернишка регистрация. Шофьорът не се подчинил и побягнал. След кратко преследване колата била засечена на ул. „Витоша“ в областния град. В нея се возели трима младежи на 18, 21 и 25-годишна възраст. Всички са познати на органите на реда с различни противоправни прояви. При изпробване на водача с техническо средство е отчетен положителен резултат за канабис и амфетамин и 0, 83 промила алкохол в издишания въздух. Той отказал кръвна проба за химичен анализ. Задържани са за 24 ч. с полицейска мярка и работа по случая продължава.

20-годишен ще отговаря за шофиране на автомобил под въздействието на наркотици.
На 06 април тази година, в гр. Перник бил проверен лек автомобил Алфа „Ромео“, шофиран от 20-годишният К.Б. При изпробването му с техническо средство е отчетен положителен резултат за кокаин, както и 1, 18 промила алкохол в кръвта. Младежът отказал кръвна проба за химичен анализ. Привлечен е като обвиняем по чл. 343 „б“, ал. 3 от НК и работата по случая продължава съвместно с Районна прокуратура – Перник.

Радомир. Радомирски полицаи иззеха близо два килограма нелегален тютюн.
Акцията е проведена вчера, на територията на община Радомир. Пред жилищен блок в жк „Гърляница“ е проверен 64-годишният Г.Р., от когото са иззети два плика, съдържащи 1675 гр. нарязан тютюн без акцизен бандерол. Предстои да му бъде издаден акт за административно нарушение и наложена парична санкция.

Пожар. Силоз с дървени трици е горял в Батановци.
Пламъците лумнали вчера, около 11, 00 ч. Два екипа на РСПБЗН – Перник пристигнали на местопроизшествието. Огънят бил локализиран, но са унищожени около 15 кв. м. изолационна вата. Причината е нарушена технология. Няма пострадали хора и нанесени други материални щети.

 12 април 2019 | 09:49