МВР

ОД Перник

 

Информационен бюлетин

11 апр 2019

Радомир. Земенчанин ще отговаря за кражба на ток.
В края на март тази година, служители на РУ Радомир и представители на електроразпределителното дружество извършили проверка на имот в гр. Земен, стопанисван от 29-годишният Д.К. Било установено, че е извършено неправомерно присъединяване към електрическата мрежа. В резултат на започналото разследване и проведените процесуално-следствени действия Д.К. е привлечен като обвиняем по чл. 234 „в“ от НК и му е наложена мярка за неотклонение „подписка“.

Столичанка ще отговаря за деклариране на неверни данни.
71-годишната Л.Г. с постоянен адрес гр. София декларирала в гр. Радомир имот, който не бил нейна собственост. След подадена жалба, органите на реда започнали разследване. В резултат на проведените действия и изготвени експертизи е установено, че въпросният имот й е отнет по съдебен ред.  Жената е привлечена като обвиняема по чл. 313, ал. 1 от НК. При доказване на вината й в съда я заплашва наказание „лишаване от свобода“ до 3 години или глоба от 100 до 300 лева.

Служители от РУ – Радомир изясняват случай на инцидент с бебе.
Вчера, около 09, 00 ч., в районното управление е подаден сигнал от центъра за спешна помощ в града. Медиците алармирали, че двумесечно бебе е паднало и се нуждае от спешна медицинска помощ. Незабавно детето било закарано в столично лечебно заведение, където е настанено без опасност за живота. Органите на реда са установили родителите на малкото, които са от Пловдивска област и работят в Радомир. Провеждат се съответните действия по разследване на случая, за установяване на причините за инцидента. Уведомена е Районна прокуратура – Радомир и социалните служби в града.
Започнато е досъдебно производство и работата продължава.

 

 

 11 април 2019 | 10:08