МВР

ОД Перник

 

Информационен бюлетин

10 апр 2019

Перник. 52-годишен мъж застава пред съда за шофиране на автомобил в нетрезво състояние.
През месец ноември миналата година, на ул. „Ю. Гагарин“ в пернишкия кв. „Изток“ е възникнало пътнотранспортно произшествие между два автомобила. Катастрофата се оказала без ранени и пострадали. При изпробване на водачите за употреба на алкохол с техническо средство били отчетени 2, 24 промила в издишания въздух на 52-годишният С.Б. от с. Студена, който управлявал лек автомобил „Смарт“. Привлечен е като обвиняем и работата продължава съвместно с Районна прокуратура – Перник.

Бързи производства. Три бързи производства са започнати вчера в Радомир и Трън.
Около 11, 50 ч., в радомирския кв. „Арката“ е проверен лек автомобил Сузуки „Витара“, управляван от местния жител И.И. /34 г./. Органите на реда установили, че същият шофира автомобила в едногодишния срок на отнетото му по административен ред свидетелство за правоуправление. Задържан е за 24 ч. с полицейска мярка и работата продължава.

59-годишен мъж от Трънско е задържан за шофиране на нерегистриран автомобил и без книжка. Това е станало на пътя Трън – Брезник, където бил проверен Фолксваген „Поло“, управляван от 59-годишният О.Т. от трънското с. Мракетинци. Установено е, че колата не е регистрирана по надлежния ред в Р. България, а мъжът управлява в срока на отнетото му по административен ред свидетелство за правоуправление. Задържан е за 24 ч. с полицейска заповед и действията по разследването.   

 10 април 2019 | 10:06