МВР

ОД Пазарджик

 

Деца от областта взели участие в конкурс за детска рисунка бяха отличени от представители на ръководството на ОДМВР-Пазарджик

Тържествената церемония се проведе в залата на дирекцията

 

През ноември миналата година от Главна дирекция „Национална полиция“ бе обявен конкурс за детска рисунка свързан с реализиране на програмата „Детско полицейско управление“. Конкурсната процедура включваше класиране на творбите на децата на три нива – местно, регионално и национално. Тричленна комисия класира три творби от общо 15, които бяха изпратени за участие в националната изложба от детски рисунки по време на церемонията „Полицай на годината“ в гр.София. Там се проведе благотворителен търг, на който всички рисунки бяха закупени, а средствата от продажбата са преведени по сметка на Националната благотворителна кампания за подпомагане на децата на загиналите и пострадалите при изпълнение на служебните си задължения служители на МВР.

Наградите бяха връчени от комисар Иван Дончев – началник на отдел „Охранителна полиция“ при ОДМВР-Пазарджик и старши инспектор Мария Панайотова – ръководител на проекта „Детско полицейско управление“ в региона. На първите три места са класирани:

 • Бони Иванова – ученичка в ІІІ-ти клас в СУ „Св.Св. Кирил и Методий“ във Велинград
 • Мариела Гешева – ученичка в ІІІ-ти клас в ОУ „Проф.Иван Батаклиев“ в Пазарджик
 • Ванеса Танева – ученичка в ІІІ-ти клас в ОУ „Петко Р. Славейков“ в Пещера

Тримата получиха награди от Главна дирекция „Национална полиция“, включващи и грамоти подписани от нейния директор главен комисар Христо Терзийски. Останалите 12 рисунки бяха изложени в рамките на месец във фоайето на областната дирекция, като радваха искрено служителите и посетителите в сградата. Техните автори са:

 1. Дафи Борисова- СУ „Христо Ботев“ гр. Септември
 2. Емине Ахмедова- СУ „Христо Ботев“ гр. Септември
 3. Лора Маринкова- СУ „Христо Ботев“гр. Септември
 4. Мелиса Бадьокова- ОУ „Проф. Иван Батаклиев“ гр. Пазарджик
 5. Матеа Маркова- ОУ „Проф. Иван Батаклиев“ гр. Пазарджик
 6. Костадин Банков- ОУ „Петко Р. Славейков“ гр. Пещера
 7. Боян Абрашев- ОУ „Петко Р. Славейков“ гр. Пещера
 8. Ивана Кръстанова- ОУ „Проф. Марин Дринов“ гр. Панагюрище
 9. Васил Арнаутски- СУ „Св.св. Кирил и Методий“ гр. Велинград
 10. Йордан Атанасов - СУ „Св.св. Кирил и Методий“гр. Велинград
 11. Никита Загорска- ОУ „Проф. Марин Дринов“ гр. Панагюрище
 12. Димитър Мухлев- ОУ „Проф. Марин Дринов“ гр. Панагюрище

 

Благодарим от сърце на всички деца вложили старание и творческа енергия за участие в този конкурс !!!

 

15 яну 2019

Мерки за нормалното протичане на Студентския празник 8-ми декември

В навечерието на 8-ми декември служителите от Областната дирекция на МВР и Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” в Пазарджик традиционно предприемат мерки за нормалното и спокойно протичане на студентския празник. През ноември инспекторите от звената „Държавен противопожарен контрол” са извършили проверки на хижи,  хотели, ресторанти и други питейни и увеселителни заведения, в които ще празнуват студентите. По време на инспекциите на територията на курортните комплекси във Велинград, „Свети Константин”, „Цигов Чарк” и Юндола, в градовете Пазарджик, Панагюрище, Стрелча, Белово в селата Равногор, Варвара и Семчиново не са открити сериозни нарушения на изискванията за пожарна безопасност. Полицейските служители на насочили вниманието на представителите на охранителните фирми и звената за самоохрана в районите на провеждане на тържествата за засилен контрол и прецизен пропускателен режим. В навечерието на празника, както и непосредствено след него по основните пътни артерии ще има засилено присъствие на екипи от „Пътна полиция” и „Охранителна полиция”. Засилени и доста чести проверки ще се извършват на водачите за шофиране след употреба на алкохол, наркотични  или упойващи вещества, правоспособност и техническата изправност на МПС. И през тази година в мероприятията за осигуряване на обществен ред на територията на областта съвместно с автопатрулите от местните полицейски управления ще се включи и мобилен екип на Зоналното жандармерийско управление в Пловдив.   

 

  ПРОТИВОПОЖАРНИ МЕРКИ ПО ВРЕМЕ ЧЕСТВАНИЯТА НА СТУДЕНТСКИЯ ПРАЗНИК-8-МИ ДЕКЕМВРИ

 

 

          За честванията на Студентския празник-8-ми декември се увеличава посещаемостта на хижи, хотели и увеселителни заведения, свързано с масовото събиране на хора в тях.

          Апелираме към студентите и другите гости на тези обекти да се запознаят със схемите за евакуация в обектите, основните и резервните пътища и изходи за евакуация и местонахождението на пожаротехническите средства за първоначално гасене на пожар.

          Управителите и персонала в обектите да бъдат с повишено внимание по време на празниците, относно спазването на правилата и нормите за пожарна безопасност.

         Не трябва да се оставят без наблюдение включени електрически и газови уреди и прибори. Необходимо е да се внимава с устройването и направата на украси и витрини, използването на различни илюминации, фойерверки, бенгалски огън и други.

 

На всички студенти ръководствата на ОДМВР и РДПБЗН-Пазарджик желаят здраве, дълголетие, весел и безгрижен празник !

07 дек 2018

Пожаро-техническо учение на територията на „Асарел-Медет“ в Панагюрище

Пожаро-тактическо учение за овладяване на последиците от възникнало земетресение се проведе на територията на медодобивното предприятие „Асарел-Медет“ в Панагюрище. В него взеха участие над 60 служители и техника на основните съставни части на Единната спасителна система в област Пазарджик, сектор „Специализирани оперативни дейности” при РДПБЗН – Пловдив, аварийно-спасителното звено към „Асарел Медет“ АД, както и доброволното формирование към община Панагюрище.

Действията преминаха под ръководството на директора на РДПБЗН-Пазарджик комисар Иван Панайотов в сформиран на място мобилен диспечерски център. Екипите действаха по следния сценарий: Получен е сигнал за възникнало силно земетресение на територията на страната ни с най-много поражения в района на Панагюрище и околността. При дежурния диспечер на компанията идва съобщение, че в дренажната галерия към пречиствателна станция има  блокирани хора, които се нуждаели от помощ. Първоначално към мястото се насочват  огнеборците от аварийно-спасителната служба на предприятието, а малко по-късно към тях се присъединяват и пожарникари от Панагюрище, Пазарджик и Пловдив. Пристигат и екипи на РУ-Панагюрище, „Спешна помощ” и доброволци от БЧК. Междувременно е получен сигнал и за разкъсан газопровод на площадка за декомпресиране на  природен газ, както и пропускане на резервоар за оборотна вода с обем 35 000 м3.

Целта на проведеното учени бе оценка на координацията и взаимодействието между структурите, които участват в Единната спасителна система, включително и с Общинския щаб в Панагюрище, организацията  на комуникация в кризисна ситуация, както и реакцията и подготовката на участниците в тренинга при спазване на всички изисквания за техническа безопасност.

05 дек 2018

Днес, на Архангеловден празнуват българските полицаи !

В деня на Свети Архангел Михаил - пазителят на реда и законността, българската полиция празнува своя професионален празник. В тази връзка Директорът на ОДМВР-Пазарджик старши комисар Йордан Рогачев поздрави служителите от структурите на дирекцията :


УВАЖАЕМИ КОЛЕГИ,

      Имам честта и удоволствието от името на ръководството на ОДМВР-Пазарджик и лично от свое име да ви поздравя по случай професионалния празник на българската полиция 8-ми ноември „Архангеловден” !

      Убеден съм, че въпреки проблемите, несгодите, стреса и напрежението ще съумеете да запазите в себе си високия морал на българския полицай. Бъдете уверени, че няма по-голяма награда за нас от това да виждаме в очите на гражданите благодарност и признателност от професионално свършената работа !

      Благодаря ви за това, че всеки ден поставяте обществения интерес над личните си проблеми и съумявате да постигате успехи, с които всички ние да се гордеем !   

      Възползвайки се празничното настроение и пожелавам на всички вас, на вашите семейства и близки здраве, дълголетие и силен дух !

СТАРШИ КОМИСАР ЙОРДАН РОГАЧЕВ
ДИРЕКТОР НА ОДМВР-Пазарджик
                                                   

 

08 ное 2018

ЗА ОД НА МВР ПАЗАРДЖИК

ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО

Профил на купувача