МВР

ОД Пазарджик

 

Дирекция „Български документи за самоличност“ ще съдействат на българските граждани, които не притежават валидни документи за самоличност, да упражнят правото си на глас в деня на изборите

В седмицата преди 02 април 2023 г., когато ще се проведат изборите за Народно събрание, е създадена необходимата организация българските граждани, които нямат издадена лична карта или не притежават валидни документи (лична карта или личен /зелен/ паспорт) защото са изгубени, откраднати, повредени, унищожени или с изтекъл срок, да имат възможност да упражнят правото си на глас. Дирекция „Български документи за самоличност“ е създала следната организация за работа:

 

 1. В зависимост от конкретните нормативни изисквания, на граждани, подали вече заявление за нова лична карта, ще бъде ускорено издаването й или ще бъде издадено удостоверение за изгубен, откраднат, повреден, унищожен документ за самоличност (лична карта, личен /зелен/ паспорт) или лична карта с изтекъл срок на валидност;

 2. При невъзможност да бъде издадена нова лична карта до края на работния ден на 31 март 2023 г., по искане на гражданите, ще бъде издавано необходимото им удостоверение, с което да гласуват.

   

  За да бъде издадено удостоверение е необходимо:

   

 1.  Гражданите лично да подадат искане в СДВР, ОДМВР, РУ и участък към РУ за дните от 28 март до 01 април 2023 г. от 08.30 ч. до 17.00 ч. и на 02 април 2023 г. от 08.30 ч. до 19.00 ч. В случай, че работното време на съответното звено БДС е различно, удостоверенията ще се издават в рамките на работното време на звеното, като задължително ще се спазва периодът на 01.04.2023 г. (събота) и на 02.04.2023 г. (неделя). Информация за работното време на всяко звено БДС е поставена на входа на помещенията, в които се осъществява административно обслужване на граждани по линия на документи за самоличност и на интернет страницата на СДВР и ОДМВР.

 2.  Удостоверенията, осигуряващи възможност за упражняване на правото на глас в изборите за Народно събрание, се издават само след приемане на заявление за издаване на лична карта.

 3. В случай на подадено и регистрирано по постоянен адрес заявление за издаване на лична карта, удостоверение може да се издаде във всяко РУ и участък към РУ, СДВР и ОДМВР независимо от обявения постоянен и настоящ адрес.

   

  Удостоверения за заявен постоянен и настоящ адрес се издават от общинската администрация.

   

  УДОСТОВЕРЕНИЕТО СЕ ИЗДАВА ЗА ДА ПОСЛУЖИ САМО ПРЕД СЕКЦИОННАТА ИЗБИРАТЕЛНА КОМИСИЯ И Е ВАЛИДНО ЕДИНСТВЕНО ЗА ИЗБОРНИЯ ДЕН -
  02  АПРИЛ 2023 Г.


15 мар 2023

Специализирана полицейска операция на теиторията на областта

Специализирана полицейска операция бе проведена през изминалото денонощие на територията на Пазарджишка област.Тя е разпоредена от Главния секретар на МВР и е свързана за противодействието на битовата престъпност, притежанието и разпространението на наркотици, пътната безопасност. В дейностите по реализирането и бяха ангажирани служители от областната дирекция в Пазарджик, районните управления в Пазарджик, Септември, Велинград, Пещера и Панагюрище. В акцията активно участие взеха и екипи на Зоналното жандармерийско управление в Пловдив.  

В хода на полицейските действия са проверени 1593 души, 1147 моторни превозни средства, 9 пункта за изкупуване на метални отпадъци, 8 автоморги и сервизи, 13 заложни къщи и 79 търговски обекта - павилиони, магазини, кафенета. За установени престъпления са образувани 20 преписки и досъдебни производства. По Закона за МВР за срок от 24 часа са задържани 13 лица. Съставени са 96 акта за констатирани нарушения на Закона за движение по пътищата и Закона за българските лични документи.

Установени са извършителите на осем кражби, четирима са задържани заради притежаване на наркотични вещества. В Лесичово е задържан 30-годишен мъж прострелял куче с пневматична пушка. В септемврийското село Ковачево, в жилище полицаите са открили незаконен казан за изваряване на ракия и са иззели 44 литра с алкохол без бандерол предназначен за продажба. Двама водачи са задържани за шофиране на автомобили под въздействието на наркотици, а още толкова са установените случаи на съхранение и транспортиране на незаконно добита дървесина.  


14 мар 2023

Полицията ще охранява футболната между отборите на Хебър-Пазарджик и Левски-София

Предвидени са комплекс от мерки за осигуравяне на добър обществен ред в и около стадиона в Пазарджик

Полицията предприема мерки за охраната на футболната среща между отборите на Хебър - Пазарджик и Левски-София.

Тя ще се проведе на 5 март /неделя/ на стадион „Георги Бенковски” в гр.Пазарджик, а началото на мача е обявен за 14.15 минути. На спортното съоръжение са предвидени 1200 места за феновете на гостуващия отбор, тъй като това е максималния капацитет в сектора за гости. При неговото достигане няма да бъдат допускани повече зрители и ще бъде преустановена продажбата на билети. Около 4000 места са определени за привържениците на домакините. В деня на футболната среща касите за продажба на билети ще бъдат отворени в 10.00ч., те са три на брой, като едната от тях ще обслужва само привържениците на гостуващия отбор. Входовете на стадиона ще бъдат отворени в 12.30 часа, като преди да бъдат допускани зрителите ще преминават през щателна полицейска проверка за носене на забранени и опасни предмети. Съветваме всички граждани да носят със себе си документи за самоличност.

Предвидени са места за паркиране на феновете на гостите, както и за привържениците на отбора-домакин, като с най-голям капацитет за феновете на домакините е паркинга пред входа на парк „Стадиона” откъм улица „Стоян Ангелов” /бившия автопазар/. Въпреки това отправяме апел към зрителите, които живеят в Пазарджик да дойдат на стадиона пеш или с градския транспорт, за да не се създават предпоставки за пътни инциденти или затруднение за придвижване по улиците в близост до зоната на спортното съоръжение.

В охраната на мероприятието са ангажирани сили и средства от всички структурни звена на Областна дирекция на МВР-Пазарджик от областта, в това число жандармерия и „Специализирани полицейски сили” от Пловдив и София. Призоваваме гражданите да спазват стриктно указанията на органите на реда и пожелаваме на всички футболната среща да се превърне в празник за жителите и гостите на областния град.


01 мар 2023

ЗА ОД НА МВР ПАЗАРДЖИК

ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО

Профил на купувача