МВР

ОД Пазарджик

 

13 юни 2019

Стартира акцията на Пътна полиция „Ваканция! Да пазим живота на децата на пътя!”

Акцията е традиционна за летния период и ваканцията на учениците

Започна традиционната акция на Пътна полиция „Ваканция! Да пазим живота на децата на пътя!”. Целта е да се ограничат предпоставките за настъпване на пътнотранспортни произшествия с деца през ваканционните летни месеци.

До края на учебната година пътните полицаи осъществяват ефективен контрол в районите на учебните заведения и ще следят за нарушения, застрашаващи сигурността на подрастващите и техните родители и близки. Планирани са специализирани полицейски операции в дните на официалното закриване на учебната година за прогимназиалния и гимназиалния курс.

Съвместно с Изпълнителната агенция „Автомобилна администрация”, Регионалното управление на образованието и училищните ръководства са набелязани съвместни действия за обезпечаване на сигурността на децата, които ще участват в организирани екскурзии. Създадена е организация за извършване на инструктажи на водачите, проверки за употреба на алкохол и наркотици и контрол върху техническото състояние на автобусите. При установяване на нарушения ще се предприемат съответните законови мерки.

Активният контрол ще продължи и през месеците юли и август. Ще се следи за неправилното движение на пешеходци, велосипедисти и водачи на двуколесни превозни средства, в т.ч. и деца, шофиране от неправоспособни водачи, използване на детски обезопасителни системи, обезопасителни колани и предпазни каски.

През изминалата 2018 година на територията на областта са регистрирани 13 пътно-транспортни произшествия в участие на деца до 17 години. При тях са ранени 8 деца.  
Прикачени документи Препоръки Пътна полиция - Ваканция 2019   (doc - 36,00KB) - 19 юни 2019 16:03
Изображения

 19 юни 2019 | 16:03