МВР

ОД Пазарджик

 

07 февруари 2020

Признание за пожарната в областта на Националния конкурс "Пожарникар на годината 2019"

Началникът на УПБЗН-Септември Александър Генчин е победител в раздел „Контролна дейност”

Началникът на Противопожарния участък в Септември при РСПБЗН-Белово Александър Генчин е победител в раздел „Контролна дейност” на Националния конкурс „Пожарникар на годината 2019”. На официалната церемония присъстваха министърът на вътрешните работи Младен Маринов, заместник - министрите Милко Бернер и Стефан Балабанов, заместник-главният секретар на МВР гл. комисар Георги Арабаджиев, началникът на политическия кабинет на вътрешния министър Михаил Златанов, директорите на главните и административните дирекции на МВР. Тържеството уважиха председателят на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред в НС Пламен Нунев, народни представители, кметът на Столична община Йорданка Фандъкова, председателят на БЧК акад. Христо Григоров, бивши ръководни служители на МВР и ГДПБЗН.

Традиционният конкурс „Пожарникар на годината” има за цел да покаже съвременното лице и да утвърди постиженията на професията в осигуряването на пожарната безопасност, спасяването и защитата при бедствия. Той се организира и провежда в четири раздела. Първият, в който се излъчва комплексен победител, е за държавни служители, работещи по различните направления на дейност. Вторият, според категорията на служителите, е за работещите в направление “Пожарогасителна и спасителна дейност”. Третият - за служители от направление “Контролна дейност”. Четвъртият обхваща направление „Превенция”. През последните години се утвърди и категорията „Отличени” – за партньори, представители на изпълнителната и местната власт, общественици, доброволци.

Освен тази авторитетна и призова награда на обласнто ниво със заповед на Директора на РДПБЗН – Пазарджик комисар Ангел Дудов, Александър Генчин бе награден с «Писмена похвала».

 

Александър Генчин постъпва на работа през 1983 г в структурите на пожарната. От 2010 г. изпълнява длъжността  Началник Участък “ПБЗН” – Септември на РСПБЗН – Белово при РДПБЗН – Пазарджик. В периода му на работа в Министерството на вътрешните работи многократно е награждаван за постигнати високи резултати в служебната дейност от Министъра на Вътрешните работи, Заместник- министъра на Вътрешните работи, Главния секретар на МВР, Директор на ОДМВР и Директор на РДПБЗН. През 2015 година участва също в Националния конкурс «Пожарникар на годината» като на него печели престижното второ място.

Изображения

 10 февруари 2020 | 11:14