МВР

ОД Пазарджик

 

18 август 2020

Криминалисти на ОДМВР - Пазарджик откриха оранжерия за отглеждане на марихуана

Специализираната операция по противодействие на производството и разпространението на наркотични вещества е проведена вчера от служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при ОДМВР-Пазарджик, под наблюдението на прокуратурата. В рамките на полицейските действия е  претърсен имот в местност край областния град, в който е открита оранжерия за отглеждане на марихуана. Иззети са 69 стръка канабис във фаза, готова за бране и последваща обработка - близо 80 килограма зелена листна маса. Съоръжението било добре прикрито далеч от преминаващия наблизо път, недалеч от голямо промишлено предприятие.
Задържани са  стопанинът на имота – 55- годишен от пазарджишкото село Синитово, и двама мъже на 33 и 21 години. В къщата на собственика, който е с криминални регистрации в полицията, са открити три полиетиленови пликчета с близо 51 грама суха листна маса, реагирала при наркотеста на марихуана.
По случаите са образувани досъдебни производства. Под наблюдението на прокуратурата в Пазарджик продължават процесуалните действия за документиране на престъпната им дейност.
Изображения

 20 август 2020 | 11:13