МВР

ОД Пазарджик

 

Бюлетин 21.02.2020г.

21 фев 2020

Голямо количество неистински стоки имитиращи известна търговска марка за санитарни препарати са иззети при акция на служители от сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ при ОДМВР-Пазарджик. В полицейската операция са се включили още инспектори от Дирекция „Инспекция по труда“, ТДНАП и РДПБЗН-Пазарджик. Извършени са проверки на пет складови помещения в промишлената зона на Пазарджик. Обектите са собственост или са стопанисвани от частни фирми. От там били иззети общо 1397 опаковки на препарат за перални машини, съдържащи в себе си неистински имитиращ продукт. Спрямо двама от собствениците на складовете са образувани полицейски производства, а срещу останалите преписки, които ще бъдат изпратени по компетентност на прокуратурата. За установени административни нарушения предстои съставянето на актове на един от собствениците от страна на трудовите и данъчните инспектори, както и от служителите на пожарната. На местопроизшествията са извършени огледи, всички открити препарати са иззети от търговската мрежа.

 

Млада жена от септемврийското село Семчиново е задържана от криминалисти за източване на чужда дебитна карта. Сигнал за случилото се е бил подаден в края на декември от 76-годишен пенсионер от Пазарджик. Мъжът е бил в наследствения си имот в село Семчиново. Там установил липсата на портфейла си, в който съхранявал личните си документи, дебитните карти на него и съпругата му, заедно с ПИН-кодовете на тях. Така в близките дни след кражбата той разбрал, че от сметката му са изтеглени над 1000 лева от банкомати в Пещера и село Варвара, като и осъществена и покупка от магазин за промишлени стоки. С разплитане на случая се заели криминалистите от РУ-Септември. След близо едномесечно разследване те влезли в дирите на извършителя. Оказало се, че това е 28-годишната жителка на село Семчиново З.Д. Спрямо нея е образувано полицейско производство, а тя е задържана в ареста на РУ-Септември. Работата по документиране на престъпната и дейност продължава.

 

В резултат на провеждане на полицейска операция по противодействие на битовата престъпност на територията на региона е разкрита дръжка кражба от офис на куриерска фирма. Акцията е осъществена под надзора на Окръжната прокуратура в Пазарджик. В края на годината апаши издебнали шофьор на микробус, собственост на фирма за куриерски услуги паркиран до офиса в Белово. За броени секунди успели да отмъкнат пакет от вътрешността на возилото, в който имало 8750 лева от служебния оборот. Открадната е и раницата на водача на буса, а в нея той съхранявал личните си документи и портфейл с близо 500 лева. По време на провеждане на акция по противодействие на битовата престъпност на територията на Пещера и Септември е задържан 21-годишният С.Д. от Пазарджик. В качеството си на служител в куриерската фирма той станал съучастник на друг апаш –негов познат, като го улеснил максимално при извършване на посегателството. На С.Д. е повдигнато обвинение от прокурор при Районната прокуратура в Пазарджик. Провеждат се оперативно-издирвателни действия по установяване и задържане и на другия извършител. Работата по случая продължава под наблюдението на прокуратурата. 

                      

Пресцентър на ОДМВР-Пазарджик

 28 февруари 2020 | 16:17