МВР

ОД Пазарджик

 

Бюлетин 19.12.2019г.

19 дек 2019

След няколкомесечно разследване криминалисти от РУ-Пазарджик задържаха дръзки извършители на домова кражба. През месец май тази година апаши проникнали в апартамент, собственост на31-годишен жител на областния град. Неканените гости използвали незатворен прозорец на жилището, което се намирало на първия етаж. От там била извръшена кражба на 4 златни пръстена, сумата от 200 лева и кредитна карта. С разследване на случая се заели служителите от сектор «Криминална полиция» при РУ-Пазарджик. В резултат на близо седеммесечна усърдна работа полицаите попаднали в дирите на извършителите. Оказало се, че това са Ц.З.- 41г. от Велинград и аверът му А.М.- 33г. от септемврийското село Карабунар. По случая се води полицейско производство, а работата по документиране на престъпната дейност на двамата продължава.

 

Дрога е иззета по време на акция, проведена от служители полицейския участък в пазарджищкия квартал «Изток».  Снощи на улица в квартала екипите засекли 35-годишния Й.Я. Последвал личен обиск и така у мъжа били открити шест полиетилеови плика пълни със суха зелена листна маса. При последвалия полеви наркотест съдържанието реагирало положително на синтетичен канабиноид. Общото количетво на иззетата така наречена  «къпана трева» е близо 60 грама. Й.Я. е задържан в ареста, а срещу него се води бързо производство.

 

Поредния пиян шофьор е задържан от автоатрул на РУ-Пазарджик. Тази нощ на улица в областния град полицейският екип спрял за проверка лек автомобил «Форд». Водачът И.П.- 28г. от Пазарджик бил тестван с дрегер. Удерът отчел 1.29 промила концентрация на алкохол. Той е задържан в ареста за срок от едно денонощие. Спрямо него се води бързо производство.

                              

 

Пресцентър ОДМВР-Пазарджик 

 10 януари 2020 | 14:56