МВР

ОД Пазарджик

 

Бюлетин 11.12.2019г.

11 дек 2019

Незаконно притежавани боеприпаси са иззети от служители та полицейския участък в Батак.  Вчера екипи от участъка извършили проверка в жилището на батачанина Д.К.- 53г. Вътре били намерени 24 бойни и 75 халосни патрони за автомат в калибър 7.62 мм, както и три патрона за пистолет в калибър 9 мм. Стопанинът на къщата не притежавал разрешително за съхранение на боеприпасите. Те са иззети, а спрямо него е образувано досъдебно производство.

 

Трима тийнейджъри направили опит за кражба от кафе-автомат са задържани от служители на участъка в Ракитово. През уикенда апаши разбили вратата на вендинг- автомат, намиращ се на улица в родопското градче. Направен е неуспешен опит за кражба на монетника от машината. След получаване на сигнал за случилото се случаят бил поет от местните криминалисти. Не след дълго органите на реда установили, че автори на посегателството са три непълнолетни момчета от Пловдив и Стара Загора. Те са задържани в ареста на РУ-Велинград, а с тях работят инспектори „Детска педагогическа стая“ и криминалисти.

 

Полицейски служители от РУ-Пещера установила малолетна извършила кражба на скъп смартфон. В неделя в РУ-Пещера бил получен сигнал от  54-годишна жителка на родопския град. Жената се оплакала , че е станала жертва на кражба. Апаш е отмъкнал скъп мобилен телефон „Самсунг“. След проведените издирвателни действия „по горещи следи“ екипи на група „Криминална полиция“ установили, че извършител всъщност е 13-годишно момиче от същия град. По случая е образувана преписка, който е докладвана на Районната прокуратура, а с детето работи инспектор „Детска педагогическа стая“.

 

Водач на лек автомобил счупил чистачките на тролейбус от градския транспорт е установен и задържан от служители на РУ-Пазарджик. Случката се разиграла в ранния следобед в понеделник. Непосредствено след кръгово кръстовище тролейбусът бил настигнат от лек автомобил „Фолксваген“. Немското возило било управлявано от млад мъж, който вероятно се афектирал от бавното движение на тролея в кръстовището. Той спрял колата си, отишъл до тролейбуса и счупил двете чистачки на предното панорамно стъкло. Секунди по-късно се качил обратно на автомобила и напуснал местопроизшествието.  За случилото се бил подаден сигнал в РУ-Пазарджик. Скоро след това бил установен извършителят на вандалската проява, който се оказал пазарджиклията Д.Г.- 24г. Той е задържан в ареста на РУ-Пазарджик, а спрямо него се води бързо производство.

                       

Пресцентър ОДМВР-Пазарджик  

 10 януари 2020 | 14:53