МВР

ОД Пазарджик

 

Бюлетин 09.01.2020г.

09 яну 2020

Един е починал, а друг е сериозно пострадал при пожари в жилища през изминалото денонощие. Първият сигнал бил получен около 11 часа вчера в дежурната част на РСПБЗН-Пещера. По първоначални данни възникнал пожар в жилище, собственост на 85-годишния Й.А. Към мястото незабавно били насочени екипи на РСПБЗН-Пещера, полицейското управление и Спешна помощ. Огънят бил потушен бързо, но в резултат на обгазяването е пострадал стопанина на къщата. Той е изведен от жилището от огнеборците и е транспортиран с линейка до МБАЛ- Пазарджик.

Половин час по-късно сигнал за аналогичен случай бил получен и в противопожарния участък в Септември. 52-годишна жена подала сигнал, че 82-годишният и баща се е самозапалил докато е пушел цигара в леглото си. На място незабавно били изпратени екипи на полицията, пожарната и Спешна помощ. Медиците направили всичко възможно за спасят възрастния мъж, но за съжаление той починал в линейката. Трупът е откаран за аутопсия в Съдебна медицина-Пазарджик. От РДПБЗН-Пазарджик припомнят за пореден път на гражданите да бъдат изключително внимателни по време на отоплителния сезон и при боравене с огън в закрити помещения.   

 

Мъж упражнил насилие върху майка си е задържан от служители на РУ-Септември. Вчера по обяд се разразил скандал между 44-годишния Г.М. от септемврийското село Септември и 64-годишната му майка. Употребеният алкохол от страна на мъжа допълнително нажежил обстановката. В яростта си той ударил жената с метална тръба в областта на главата. Осъзнавайки случилото се той подал сигнал на телефон 112, че майка му е паднала и си ударила главата. Екип на Спешна помощ транспортирал пострадалата в МБАЛ-Пазарджик, а дежурна група от РУ-Септември започнала да изяснява случилото се. Криминалистите бързо разобличили Г.М. и той е задържан в ареста за срок от 24 часа. Спрямо него се води бързо производство.

 

Бързо производство е образувано спрямо жена съхранявала незаконно добити дърва. Вчера следобед в РУ-Септември бил получен сигнал от служител на ДГС-Пазарджик. Той информирал, че при проверка в двора на 47-годишната К.Р. от село Ветрен дол е открил около 2.5 кубически метра дърва за огрев. Дървесината не била маркирана с контролна горска марка, а собственичката и не притежавала никакви документи за произход.  

                      

 

Пресцентър ОДМВР-Пазарджик  

 10 януари 2020 | 14:59