МВР

ОД Пазарджик

 

Често задавани въпроси

14 май 2020

 

Най – често срещаните въпроси и отговори в сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР – Пазарджик при административното обслужване на граждани:

 

 1. При бракуване на ПС трябва ли да е платен данъка и трябва ли да се върнат регистрационните табели?

  – Не се изисква документ за платен данък. Регистрационните табели трябва да бъдат върнати. Тези, които са по новия БДС и липсват, трябва да са обявени за издирване в съответното РУ на територията на РБ, където са изгубени или откраднати. Ако регистрационните табели са изгубени или откраднати на територия на друга държава, трябва да са обявени за издирване от съответната полицейска служба на територията, на която това е станало.

   

 2. Трябва ли да са в оригинал представените документи при издаване на транзитни регистрационни табели?

  При издаване на транзитни регистрационни табели се представят необходимите документи в оригинал за проверка на достоверността им. Към заявлението се прилагат копия на същите.

   

 3. Защо не са връчени до настоящия момент фишовеи ел. фишове?

  – Фишовете и ел. фишовете се изпращат, чрез куриерска фирма с която работи МВР и която отговаря за връчването им. Всеки гражданин може лично, периодично да проверява, в най – близкото поделение на МВР, дали има издадени на негово име фишове и ел. фишове.

   

 4. За издаване на СУМПС има ли експресна услуга?

-Услугите по издаване на СУМПС са: обикновена - извършва се в срок 30 дни и бърза – извършва се в срок 10 дни.

                       

5. При промяна на постоянния адрес водачите на МПС са длъжни да подменят наред с личната си карта и свидетелството си за управление на МПС. В този случай картонът на водача се изисква по служебен път от съответния сектор „Пътна полиция” в населеното място по постоянен адрес, чрез подаване на молба по образец от заинтересованото лице.

.

 

 

 

 

 14 май 2020 | 17:15