МВР

ОД Монтана

 

63 служители на ОД МВР Монтана и 10 служители на РД ПБЗН Монтана получиха награди по случай професионалния празник на МВР - 5 юли

    По традиция Областна дирекция на МВР в гр. Монтана отбеляза професионалния празник на служителите на МВР с тържествено събрание и поднасяне на венец пред Паметника на Незнайния воин. Гости на празника бяха областният управител Росен Белчев, зам. областният управител Нина Петкова и кметът на община Монтана Златко Живков.
    Тази година за постигане на добри резултати в служебната дейност са наградени 73 служители на МВР.
    35 служители са отличени с „писмена похвала“ от директора ст. комисар Ивайло Антонов. Зам. директорът комисар Цветомил Христов е наградил 1 служител на отдел „Противодействие на криминалната престъпност“. Началникът на Районното управление в гр. Лом гл. инспектор Владимир Владимиров е отличил 14 от своите служители, а началникът на Районното управление в гр. Берковица гл. инспектор Бисер Йончев – 1 служител. По случай празника 12 служители на дирекцията са повишени в по-висока длъжност. От вътрешния министър и от ръководството на Главна дирекция „ПБЗН“ са отличени 10 от служителите на Регионална дирекция „ПБЗН“ в гр. Монтана.
    За съществен принос при разкриване на тежки криминални престъпления, станали на територията на община Монтана, кметът Златко Живков дари кафе-машина на служител на Криминална полиция на РУ Монтана.
    С шествие и поднасяне на венец пред Паметника на Незнайния воин в гр. Монтана бяха почетени многобройните незнайни жертви на войните.
Статистически данни за 6-месечието на 2017 г.
 В резултат на предприетите действия от ОД МВР Монтана през първото шестмесечие на годината броят на регистрираните „битови“ престъпления е намалял с 22% спрямо полугодието на 2016 г. За периода се отчита намаление с 40% на регистрираните престъпления по линия „наркотици“.  Самостоятелно и съвместно с агенция „Митници“ – МФ са иззети 145 519 къса цигари и 277 кг нарязан тютюн.
 През полугодието се запазва броят на регистрираните престъпления, като при престъпленията против личността се отчита спад с около 20%, а при престъпленията против собствеността - с около 22%.   
 Постигната е обща разкриваемост от 46,98%  при 36,78%  за първото полугодие на 2016 г., което е ръст с 10,2 %. Със 17% са по-малко реализираните ПТП през първото шестмесечие на 2017 г. спрямо същия период на 2016 г.   04 юли 2017

Пет рисунки победители от област Монтана в конкурс за детска рисунка „С очите си видях бедата” - 2017 г.

          Двадесет и осем ученика от общообразователни училища от област Монтана участваха в конкурса „С очите си видях бедата”.
          Жури от художници и служители на РДПБЗН – Монтана, класираха следните творби в областния етап на конкурса „С очите си видях бедата” /представени в презентация/. Класираните рисунки ще участват в националния етап на инициативата, която се организира през месец октомври в Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” – София. С некласираните рисунки от областния етап, Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” - Монтана подготвя открита изложба в Центъра за професионална квалификация. Организатор на конкурса е Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” – МВР, в партньорство с Министерство на образованието и науката, общините и БЧК. Инициативата е част от Националния календар за извънучилищни дейности за учебната 2016/2017 г.
          Конкурсът се провежда за 15-та поредна година, началото е 2002 г., а през 2003 г. прераства в международен.


Класирани рисунки

13 юни 2017

ЗА ОД НА МВР МОНТАНА

ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО