МВР

ОД Монтана

 

Звената „Български документи за самоличност“ ще работят и в деня на изборите за членове на Европейския парламент

Служителите ще съдействат на българските граждани, които не притежават валидни документи за самоличност, да упражнят правото си на глас

Служителите на звената „Български документи за самоличност“  в СДВР и ОДМВР в страната ще работят на 26 май 2019 г. от 08.30 до 19.30 часа. В седмицата преди датата, когато ще се проведат изборите за членове на Европейския парламент от Република България Дирекция „Български документи за самоличност“ е създала необходимата организация българските граждани, които нямат издадена лична карта или не притежават валидни документи (лична карта или личен /зелен/ паспорт) защото са изгубени, откраднати, повредени, унищожени или с изтекъл срок, да имат възможност да упражнят правото си на глас.

В зависимост от конкретните нормативни изисквания, на граждани, подали вече заявление за нова лична карта, ще бъде ускорено издаването й или ще бъде издадено удостоверение за изгубен, откраднат, повреден, унищожен документ за самоличност (лична карта, личен /зелен/ паспорт) или лична карта с изтекъл срок на валидност;
При невъзможност да бъде издадена нова лична карта до края на работния ден на 23 май 2019 г., по искане на гражданите, ще бъде издавано необходимото им удостоверение, с което да гласуват.
За да бъде издадено удостоверение е необходимо:

   1.  Гражданите лично да подадат искане в СДВР, ОДМВР и РУ при СДВР/ОДМВР за дните от 21 май 2019 г. до 25 май 2019 г. от 08.30 ч. до 17.00 ч. и на 26 май 2019 г. от 08.30 ч. до 19.00 ч.;
    2. Удостоверенията, осигуряващи възможност за упражняване на правото на глас в изборите за членове на Европейския парламент от Република България, се издават само след приемане на заявление за издаване на лична карта;

     3. В случай на подадено и регистрирано по постоянен адрес заявление за издаване на лична карта, удостоверение може да се издаде във всяко РУ, СДВР и ОДМВР независимо от обявения постоянен и настоящ адрес.

Удостоверения за заявен постоянен и настоящ адрес се издават от общинската администрация.

УДОСТОВЕРЕНИЕТО СЕ ИЗДАВА ЗА ДА ПОСЛУЖИ САМО ПРЕД СЕКЦИОННАТА ИЗБИРАТЕЛНА КОМИСИЯ И Е ВАЛИДНО ЕДИНСТВЕНО ЗА ИЗБОРНИЯ ДЕН 26 МАЙ 2019 Г.

20 май 2019

Над 400 служители на МВР ще осигуряват обществения ред и сигурността по време на предстоящите избори за членове на Европейски парламент

В ОД МВР Монтана е създаден оперативен щаб за управление на силите и средствата за опазване на обществения ред и сигурността във връзка с провеждането на изборите за членове на Европейски парламент. 
Над 400 служители на ОДМВР Монтана, Зонално жандармерийско управление Монтана, ГД „Гранична полиция”, РДПБЗН Монтана и базата на ГДНП в Берковица ще охраняват реда и изборните секции в деня преди и по време на вота в областта. Органите на реда поемат охраната на секциите на 25 май и приключват работата си след  обявяване края на изборния ден и транспортирането и предаването на изборните книжа в РИК и ЦИК. 
 В изборните помещения няма да бъдат допускани хора, носещи оръжие или други опасни за живота и здравето предмети. 
В група „Български документи за самоличност“ е създадена е организация за своевременно издаване на лични карти в дните до изборите и на удостоверения за гласуване в деня на вота, за да могат гражданите, които не притежават валидни документи за самоличност, да упражнят правото си на глас. Мерки за своевременно обслужване на гражданите на Европейския съюз и издаване на удостоверения за пребиваване на територията на Република България във връзка с изборите за членове на Европейския парламент са предприети и в звено „Миграция“.
Работни групи във всяко от районните управления ще реагират на място при получаване на всякакъв сигнал, отнасящ се до изборния ден.

23 май 2019

Служители на РУ Лом иззеха голямо количество незаконни акцизни стоки в крайдунавския град

60 кг насипен тютюн - от частен дом и 40 стека цигари - от багажника на лек автомобил

 Днес около 07,15 ч. след сигнал при провеждане на специализирана полицейска операция е извършена проверка в частен дом в гр. Лом, обитаван от 27-годишен криминално проявен местен жител. При извършеното претърсване от мазе на къщата са иззети 6 полиетиленови чувала, съдържащи 58,8 кг насипен нарязан тютюн, без български акцизен бандерол. Притежателят е доведен в РУ Лом, където са му снети обяснения. 
 Вчера около 18,00 ч. в крайдунавския град след сигнал служители на РУ Лом са спрели за проверка лек автомобил „Ауди А3” с монтанска регистрация, управляван от 25-годишен местен жител, известен на полицията. При извършеното претърсване в багажника на колата е намерен черен полиетиленов чувал, съдържащ 40 стека /8 000 къса/ цигари "Gentelmen", без поставен български акцизен бандерол.
 По случаите са образувани досъдебни производства в РУ Лом. 
 

22 май 2019

ЗА ОД НА МВР МОНТАНА

ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО