МВР

ОД Монтана

 

09 октомври 2020

832 МПС са проверени в област Монтана при специализирана полицейска операция за безопасност на движението в дните от 2-ри до 8-ми октомври

от днес до 15 октомври започват засилени проверки за скорост, при които ще бъдат използвани всички налични технически средства за контрол

 От 2-ри до 8 октомври на територията на цялата страна бе проведена специализирана полицейска операция за безопасност на движението. При извършения контрол на пътя с приоритет е следено за неправилно движение на велосипедисти по предназначените за пешеходци площи, внезапно навлизане и неправилно пресичане на платното за движение от пешеходци, отнемане на предимство на пешеходци или велосипедисти от водачи на ППС и недопускане на преминаване на забраняващ сигнал на светофарните уредби.
  В хода на акцията на територията на област Монтана са извършени проверки на 832 МПС и 1 088 лица, при което са съставени 151 акта и 167 фиша. При проверките на пътя са заловени двама водачи, седнали зад волана след употреба на алкохол в размер между 0,5 и 1,2 промила и двама неправоспособни. 37 акта са съставени за неизползване на обезопасителни системи, колани и каски. Глобени са 9 пешеходци за извършени нарушения на пътя и 1 велосипедист. За неспазване на пътни знаци и маркировки са наложени санкции на 53 водачи. С технически средства за контрол на скоростта са установени 413 нарушения. Пътните полицаи са връчили и 63 електронни фиша за нарушения на скоростта.
 От днес до 15 октомври започват засилени проверки за скорост, при които ще бъдат използвани всички налични технически средства за контрол. Полицейски екипи ще бъдат разположени в населените места, както и на рискови участъци от пътната мрежа I, II и III клас.
Изображения

 09 октомври 2020 | 15:07