МВР

ОД Монтана

 

28 април 2021

40-годишен неправоспособен водач на лек автомобил е загинал след удар в крайпътно дърво в землището на с. Георги Дамяново

  Тази сутрин около 04,28 часа на път III-1024, км. 3+000, в землището на с. Георги Дамяново, обл. Монтана, с посока на движение от с. Гаврил Геново към с. Георги Дамяново, 40-годишен неправоспособен водач от същото село, при управление на лек автомобил «Рено Еспейс» с монтанска регистрация се движи с несъобразена с пътните условия скорост и при намалена видимост – тъмната част от денонощието и мокра пътна настилка, на прав участък от пътното платно губи контрол над автомобила, излиза вдясно от пътното платно по посоката си на движение и се удря в крайпътен орех, след което навлиза в земеделска площ.
 В резултат на ПТП-то водачът загива на място, а тримата пътниците в автомобила, две момчета на 15 г. и 20 г. и жена на 35 г. също от с. Георги Дамяново, са транспортирани от екип на ЦСМП Монтана до МБАЛ Монтана. Пострадалите са с охлузвания и натъртвания, прегледани са и са освободени за домашно лечение. При ПТП-то са причинени значителни имуществени щети по лекия автомобил. Тялото на починалия водач е транспортирано до МБАЛ Монтана за извършване на аутопсия.
 По случая е образувано досъдебно производство по 343, ал.1, б. „в” във вр. с чл. 342, ал.1 от НК.Изображения

 28 април 2021 | 17:07