МВР

ОД Монтана

 

08 юни 2021

359 санкции за водачи и 211 нарушения на скоростта са резултатите от 6-дневни засилени проверки по пътищата от I, II и III клас в област Монтана

  798 МПС, 1 145 лица и 49 тежкотоварни автомобила са проверени в хода на специализирана полицейска операция за контрол на движението по първокласните, второкласните и третокласните пътища в област Монтана. Полицейската акция е проведена в дните от 3 до 7 юни на територията на цялата страна.
 При контрола на пътното движение в региона са съставени 116 акта и 243 фиша по ЗДвП. Заловени са 5 водачи, седнали зад волана след употреба на алкохол над 1,2 промила и 2 – след употреба на наркотични вещества. 38 водачи са глобени за неизползване на обезопасителни колани, 12 – за управление на технически неизправни МПС, 5 – за използване на мобилен телефон по време на шофиране, 3-ма – за неправилно движение по пътното платно и 1 – за неправоспособност. В хода на акцията с технически средства за контрол на скоростта са установени 211 нарушения на скоростните режими извън населените места.
  Анализите сочат, че се наблюдава увеличение на загиналите при пътнотранспортни произшествия през изминалия месец май и то точно на пътищата от I, II и III клас, което е и причината за проведената операция. Най-висок е броят на загиналите и на травматизма по пътищата I клас, следвани тези от II и III клас.
Изображения

 08 юни 2021 | 11:34