МВР

ОД Монтана

 

22 август 2019

106 кг тютюн без български акцизен бандерол са иззети от къща и лек автомобил в гр. Лом

 На 21.08.2019 г. между 09,00 ч. и 13,00 ч. на територията на гр. Лом е проведена специализирана полицейска операция по противодействие на незаконната търговия и разпространение на акцизни стоки без български акцизен бандерол и противодействие на престъпления против паричната и кредитната система, т нар. лихварство. Участие са взели служители на РУ Лом и криминалисти от ОДМВР Монтана. 
  В хода на акцията са проверени 2 частни имота и лек автомобил. Намерени и иззети са 106 кг нарязан тютюн и тютюн на цели и начупени парчета, за който не е представен документ за платен акциз. 
 6 полиетиленови чувала, съдържащи 65 кг насипен нарязан тютюн, са иззети от избено помещение на къща, собственост на 49-годишен криминално проявения и осъждан жител на крайдунавския град.
 По време на процесуално-следствените действия 28-годишният син на собственика, живеещ на същия адрес, направил опит да се оттегли с лек автомобил "Фолксваген Голф" с монтанска регистрация. Автомобилът е спрян от полицейските служители. При извършената проверка в багажния му отсек са намерени 4 полиетиленови чували, съдържащи  40,6 кг насипен нарязан тютюн, без поставен български акцизен бандерол. 
По случаите са образувани досъдебни производства по чл. 234, ал. 1 от НК в РУ Лом. 
Изображения

 23 август 2019 | 11:12