МВР

ОД Монтана

 

07 ноември 2019

Ученици от Професионална гимназия по техника и електротехника „Христо Ботев” в гр. Монтана посетиха Областната дирекция на МВР и Регионалната дирекция на "ПБЗН"

Посещението е по повод инициативата „Мениджър за един ден” на образователната организация Джуниър Ачийвмънт

  25 единадесетокласници от Професионална гимназия по техника и електротехника „Христо Ботев” в областния град се запознаха с дейността на полицейските служби и структурната организация на полицейската дирекция в областния град, както и с работата на местната структура на противопожарната безопасност.
 Посещението бе организирано по повод 18-тото издание на инициативата „Мениджър за един ден”, която се провежда ежегодно в около 100 държави по света.
 Служители на ръководни длъжности в ОДМВР Монтана запознаха младежите с условията за кандидатстване в Академия на МВР и описаха с примери от ежедневието дейността на полицейските служители. По време на гостуването си учениците задаваха въпроси за работата на пътните полицаи, на униформените служители, осигуряващи обществения ред и противодействието на масовите безредици, на криминалистите и разследващите полицаи. Младежите се впечатлиха от работата на оперативните работници в училищата, залавящи дилъри на наркотични вещества. Домакините посъветваха учениците да положат сериозни усилия и да инвестират в своето образование, за да имат повече възможности за престижна работа и успешна професионална реализация.
 В рамките на инициативата "Мениджър за един ден" единадесетокласниците се запознаха и с работата на пожарникарите и структурата на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“. По време на посещението си в РД ПБЗН Монтана те научиха за обучението на пожарникарите в Академията на МВР и в центровете за професионална квалификация. Местните огнеборци демонстрираха за гостите си пожарната и спасителна техника, както и начините за спасяване на хора от сгради с помощта на стълби.
Изображения

 07 ноември 2019 | 15:19