МВР

ОД Монтана

 

24 юли 2020

Специализирана полицейска операция за контрол на водачите на дву-, три- и четири-колесни /АТВ/ превозни средства на територията на област Монтана

  От 16,00 ч. на 17 юли до 22,00 ч. на 23 юли на територията на цялата страна бе проведена специализираната полицейска операция за контрол спрямо водачите на дву-, три- и четири-колесни /АТВ/ МПС/.
  Акцията е проведена във връзка с усложнената пътно-транспротна обстановка в страната и увеличените тежки ПТП с ранени и загинали с участието на мотоциклети.
 Основното, за което са следили екипите на Пътна полиция, е недопускане на управление на моторните превозни средства или превозване на пътници без обезопасителни средства, управление от неправоспособни водачи, правилно поставени регистрационни номера и употреба на защитни каски.
 В хода на акцията на територията на област Монтана са извършени проверки на 159 водачи. Установени са 110 нарушения на ЗДвП, за които са съставени 60 фиша и 34 акта. Четирима водачи са глобени заради шофиране без защитна каска, заловен е един неправоспособен. При проверките са санкционирани и трима пътници. Връчени са 14 електронни фиша.
Изображения

 24 юли 2020 | 15:04