МВР

ОД Монтана

 

12 февруари 2020

Резултати от операция по противодействие на битовата престъпност, проведена на територията на община Вълчедръм

Полицейските действия са реализирани под ръководството на прокуратурата

 Специализирана полицейска операция по противодействие на конвенционалната престъпност, незаконната миграция и пътен контрол  бе проведена през вчерашния ден на територията на община Вълчедръм. Действията са осъществени от  служители от отдели "Криминална полиция", "Охранителна полиция” и "Разследване" на ОДМВР Монтана, РУ Лом и жандармерийското звено в Монтана, под ръководството на прокуратурата.  
 В хода на акцията са извършени проверки на 8 обекта, 91 МПС и 113 лица, при които са съставени 6 акта и глоба с фиш.
 При проведените процесуално-следствени действия на три частни адреса в гр. Вълчедръм, са иззети револвер , без фабричен номер,  газов пистолет без предпазна муфа, 2 пушки, 104 боеприпаса,  устройство за произвеждане на изстрели, наподобяващо химикалка, металотърсач и 278 предмета – монети, пръстени и др, за които се предполага, че са културно-исторически ценности .
В рамките на полицейските действия е извършено претърсване и в имот в с. Долни Цибър,  стопанисван и ползван от 65-годишен местен жител. Оттам са иззети 23 пластмасови бутилки, съдържащи 236 литра бяла течност с мирис на спирт, без български акцизен бандерол. Контрабандни цигари са установени и при проверка на постройка на допълващо застрояване в имот в с. Долни Цибър, обитаван от 66-годишна жителка. Иззети са 243 къса тютюневи изделия, без български акцизен бандерол.
 По случите са образувани 4 досъдебни производства и преписка по чл. 339, ал. 1, чл. 276, ал. 5 и по чл. 234, ал. 1 от НК в ОДМВР Монтана. Работата по тях продължава под ръководството на Окръжна прокуратура – Монтана  и Районна прокуратура-Лом.
Изображения

 12 февруари 2020 | 12:55