МВР

ОД Монтана

 

26 април 2021

Резултати от едноседмична специализирана полицейска операция за контрол на скоростните режими на територията на област Монтана

акцията е организирана по линия на Европейската мрежа на службите на Пътна полиция – Roadpol

  1 006 нарушения на скоростта са установени в област Монтана при специализирана полицейска операция за контрол на скоростните режими, организирана по линия на Европейската мрежа на службите на Пътна полиция – Roadpol. Аналогични операции са проведени на територията на всички страни членки на Европейската мрежа на службите на пътна полиция. 902 от установените нарушения в областта са засечени по пътищата извън населените места, а 104 – в населените места. При осъществения контрол на пътя са използвани камери, монтирани в патрулните полицейски автомобили.
 По календара на Roadpol операциите за контрол на скоростта се провеждат два пъти в годината. Причината за това е факта, че несъобразената скорост остава основна причина за по-голямата част от пътнотранспортните произшествия. Изготвените анализи показват, че през 2020 г. у нас при несъобразена скорост са настъпили най-много тежки пътнотранспортни инциденти с най-голям брой загинали и с най-много ранени.
Изображения

 26 април 2021 | 14:46