МВР

ОД Монтана

 

11 юни 2021

Незаконно притежавани антични предмети, оръжие и боеприпаси са иззети от частен имот в гр. Бойчиновци

  Вчера след сигнал служители на Участък Бойчиновци и РУ Монтана са извършили претърсване в гр. Бойчиновци в къща и прилежаща към нея постройка, ползвана като кухня, обитавани от 72-годишен жител.
 В хода на процесуално-следствените действия от стая на кухненското помещение са иззети газов пистолет без предпазна муфа, пълнител със 7 газови патрона, 50 халосни патрона, боеприпаси за дълго цевно оръжие, патрони с метални сачми, метал детектор, 4 пластмасови и картонени кутии и 3 торбички, съдържащи 562 патинирани предмети - токи от колан, напръстници, стрели, монети, както и огнепроводен и детониращ шнур.
 Във фризер в същата постройка са открити кожен класьор, кожена кутия, сандъче и полиетиленов плик, съдържащи 317 патинирани монети-костаци, над 66 патинирани монети с различна форма и размери, 101 патинирани предмети и фрагменти от тях. 
 По случая е образувано досъдебно производство по чл.339, ал.1 и чл. 278, ал.6 от НК, действията по което продължават под наблюдението на Окръжна прокуратура Монтана.
Изображения

 11 юни 2021 | 10:59