МВР

ОД Монтана

 

05 декември 2018

Доброволното формирование „ Огоста -2013“ от община Монтана направи показно занятие в областния град ​

По повод Международния ден на доброволеца – 5-ти декември, доброволно формирование „ Огоста -2013“ от община Монтана заедно с екипи от РСПБЗН-Монтана направиха показно занятие по отстраняване на опасни дървета на ул. „Княз Ал. Батенберг”, до ЦДГ „Незабравка” в областния град.
 При занятието екипите са използвали автовишка на община Монтана и моторни резачки, с които са окастрили 3 опасни дървета. След отрязването, клоните са почистени и извозени до общинското сметище.
  Във връзка с празника на доброволците показни занятия ще направят утре и доброволните формирования в гр. Вършец и с.Медковец.
  Международният ден на доброволеца за първи път се чества през 1985 г. по инициатива на ООН - като израз на уважението и благодарността на обществото към дейността на доброволците. 

    Към настоящия момент на територията на РДПБЗН Монтана има регистрирани 10 доброволни формирования по Наредбата за реда за създаване и организиране дейността на доброволните формирования за предотвратяване и овладяване на бедствия, пожари и извънредни ситуации и отстраняване на последиците от тях. Те са регистрирани в общините Вършец, Якимово, Вълчедръм, Монтана, Берковица, Медковец, Чипровци, Георги Дамяново, Бойчиновци и Брусарци. 

Изображения

 06 декември 2018 | 14:22