МВР

ОД Монтана

 

13 септември 2019

Високи отличия и впечатляващи демонстрации по случай професионалния празник на служителите от пожарната безопасност и защита на населението

 В навечерието на професионалния си празник, 14-ти септември, служителите на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” – гр. Монтана представиха пред жителите и гостите на областния град демонстративно занятие на площад „Жеравица”. 
 Пожарникарите и спасителите показаха действия по гасене на пожар в сградата на областната администрация с евакуация на хора по алпийски способ и с автомеханична стълба „Ивеко”. Занятието продължи със спасяване на пострадали при пътнотранспортно произшествие и извършване на  разузнаване на мястото на инцидента с безпилотни летателни апарати – дронове. В спасителната операция се включиха и служители на Зонално жандармерийско управление-Монтана, които задържаха нарушител, засечен от дрон.
 Тази година по случай професионалния празник най-високо отличие получи началникът на Районна служба „ПБЗН” в гр. Лом гл. инспектор Максим Димитров. Той бе награден с почетен знак на МВР трета степен, присъден от министъра на вътрешните работи Младен Маринов. С наградата „писмена похвала” вътрешният министър отличи трима началници на сектори в РДПБЗН Монтана – гл. инспектор Иван Захариев, н-к с-р „Пожарогасене и спасителна дейност”, гл. инспектор Иван Демев, н-к с-р „Специализирани оперативни дейности” и гл. инспектор Ивайло Цветанов, н-к с-р „Превантивна и контролна дейност”. С наградата „писмена похвала” директорът на ГД „ПБЗН” гл. комисар Николай Николов награди началниците на Районните служби ПБЗН в Монтана и Берковица – гл. инспектор Анатоли Трендафилов и гл. инспектор Цветан Димитров.
 По случай професионалния си празник противопожарната служба в областия град получи предметни награди от кмета на гр. Монтана г-н Златко Живков – спортни принадлежности и готварски уред. Гости на празничните прояви на местните огнеборци и спасители бяха областният управител г-н Росен Белчев и директорът на ОДМВР Монтана ст. комисар Пламен Томов.

 13 септември 2019 | 13:51