МВР

ОД Ловеч

 

23 май 2019

Служителите на МВР в ловешка област ще се грижат за нормалното и спокойно протичане на предстоящите избори за членове на Европейския парламент на 26 май 2019г.


Областна дирекция на МВР – Ловеч и РД “Пожарна безопасност и защита на населението” - Ловеч са създали необходимата организация за обезпечаване на сигурността, обществения ред и спокойствието на гражданите на територията на областта преди, по време и след приключване на изборите за Европейски парламент.

Със заповед на директорът на ОДМВР Ловеч е създаден Оперативен щаб за управление на силите и средствата, участващи в обезпечаването на обществения ред и сигурността по време на изборите. Щабът ще поддържа връзка с всички поделения на МВР на територията на областта и с всички организации, имащи отношение към вота.
В охраната на местата за гласуване, ангажимент ще имат около 400 служители от ОД МВР - Ловеч и РД ПБЗН – Ловеч. Те ще се грижат за сигурността на 258 СИК, разположени в 179 изборни места и 2 подвижни избирателни комисии.

Служителите ще поемат охраната на секциите в 18 часа на 25 май, тя ще продължи до обявяване края на изборния ден, транспортирането и предаването на изборните книжа от всички СИК в РИК.

Напомняме на гражданите, че в секциите за гласуване не се допускат въоръжени, в нетрезво или неадекватно състояние, лица.

В изборния ден полицията ще осъществява само външна охрана на изборните помещения. Няма да бъде допускано внасянето на обемисти пакети и багаж.
Инспекторите от звената „Държавен противопожарен контрол” при РДПБЗН и РСПБЗН са извършили необходимите проверки относно пожарната обезопасеност на всички помещения свързани с изборния процес.

Гражданите, които нямат валидни документи /лична карта или личен /зелен/ паспорт/, ще могат да упражнят правото си на глас. При невъзможност да им бъде издадена нова лична карта до края на работния ден на 23 май, те ще могат да получат удостоверение, с което да гласуват. За тази цел е необходимо лично да подадат искане в сектор „Български документи за самоличност“ в ОДМВР-Ловеч или в паспортните звена в Троян, Тетевен и Луковит от 08.30 ч. до 17.30ч. на 24 май /петък/ и 25 май /събота/, а в изборния ден  на 26 май /неделя/ - от 08.30 до 19.30 часа.

Удостоверението се издава, за да послужи само пред секционната избирателна комисия и е валидно единствено за изборния ден - 26 май 2019 г.

 
Сигнали за нарушения, свързани с изборния процес и съотносими към дейността на МВР, се приемат на откритата денонощна линия в МВР на тел. 982 2232 и e-mail: [email protected]

Младите огнеборци от СУ „Васил Левски” Троян ще представят област Ловеч на юбилейното ХХ републиканско първенство, което ще се проведе в периода 31 май - 3 юни 2019 г. в курортен комплекс Албена

 

 На 22 май на стадион „Чавдар” в гр.Троян, под патронажа на Община Троян се проведе областното състезание на младежките противопожарни отряди „Млад огнеборец”.
Гости на мероприятието бяха заместник областния управител Бойко Пъдарски, заместник кмета на община Троян Розалина Русенова, Минко Христов - ст. експерт в РУО-Ловеч,    Иванка Джабраилова и Тодор Комитов от община Троян.

В надпреварата се включиха четири отбора от Ловеч, Троян, Тетевен и Луковит. Младите огнеборци се състезаваха в дисциплините “Бойно разгръщане на състезателна пътека” (първо място с 945,56 т. за СУ „Васил Левски” Троян) и “400 метра щафетно бягане с препятствия” (първо място с 105,39 т. за ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” Ловеч).
В крайното класиране на първо място с 1043,7 точки се класира отборът на СУ „Васил Левски” Троян. Същият отбор в началото на месеца спечели трето място в националния турнир по пожароприложен спорт на МПО „Млад огнеборец” в гр. Свиленград. Отборът – първенец се тренира от Милкана Стефанова Христова ръководител – педагог в СУ „Васил Левски” Троян и от Мартин Даракчиев – младши инспектор в РСПБЗН-Троян.

Само с две точки разлика второто място завоюваха състезателите от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” гр. Ловеч с 1041,01 точки, а трето място с 940,12 точки - СУ „Алеко Константинов” Луковит. Четвърти станаха учениците от СУ „Георги Бенковски” гр. Тетевен (933,52 точки).

Директорът на РДПБЗН-Ловеч комисар Владимир Кацарски връчи почетни плакети на съорганизаторите за приноса им в подготовката и провеждането на състезанието.

 

*** По инициатива на Национална служба “Пожарна безопасност и защита на населението” - МВР съвместно с Министерство на образованието и науката през 1999 г. е утвърден статутът на младежките противопожарни отряди (МПО) “Млад огнеборец” като извънкласна форма за повишаване противопожарната култура на подрастващите и аналог на младежките противопожарни формирования в развитите европейски страни. С това е възстановена една десетилетна традиция за работа с подрастващите под формата на младежки противопожарни формирования.
    В отрядите младите огнеборци (ученици на възраст от 10 до 16 години) преминават теоретична и практическа подготовка в областта на противопожарната безопасност, провеждат тренировъчна и спортно-състезателна дейност (от 12 до 16 години) и участват в информационно-разяснителни кампании сред населението и други общественополезни акции. Инструктори на отрядите са държавни служители от
ГДПБЗН – МВР, бивши пожарникари и учители.

 

23 май 2019

Отборите на ОУ "Васил Левски", "Христо Никифоров" и "Проф. Димитър Димов" ще представят община Ловеч на областния етап от състезание под надслов: «Ваканция, здравей! Да играем безопасно!»

 

На 16 май в актовата зала на ППМГ-Ловеч се проведе общинския кръг на състезанието по Националната програма „Работа на полицията в училищата“, което се провежда по инициатива на ОД МВР-Ловеч и с любезното участие и подкрепа на местната комисия за БППМН-Ловеч.

Петокласниците от 5 училища – ОУ «Христо Никифоров», ОУ «Проф. Димитър Димов», ОУ «Васил Левски», СУ «Тодор Кирков» и СУ «Св. Климент Охридски» мериха сили във викторина и отговаряха на въпроси свързани с пътната безопасност и безопасните игри през лятната ваканция, подаване на сигнал за престъпление и други. Първи в състезанието се класира отборът на ОУ „Васил Левски“, втори – отборът на ОУ „Христо Никифоров“ , а трети останаха учениците от ОУ „ Проф. Димитър Димов“. 
Всички участници в състезатели получиха грамоти, а класираните отбори на първите три места продължават към областния етап от състезанието, където ще мерят сили с петокласници от другите общини в област Ловеч. 
Гости на занятието бяха гл.инспектор Златин Михайлов – началник РУ-Ловеч, г-н Венцислав Христов –зам.кмет на община Ловеч, педагози и ученици. Организатори на мероприятието са ОДМВР-Ловеч и община Ловеч.

Националната програма „Работа на полицията в училищата“ стартира през 2000 година и има за цел да засили присъствието на полицейските служители в учебните заведения и запознаване на децата с теми, които да доведат до намаляване на противообществените прояви и престъпления, извършвани от малолетни и непълнолетни и повишаване на тяхната сигурност и безопасност. Работата по програмата създава у подрастващите модели на безопасно поведение и им помага да изградят умения за разрешаване на конфликти. 
.

17 май 2019

Звената „Български документи за самоличност“ ще работят и в деня на изборите за членове на Европейския парламент

Служителите ще съдействат на българските граждани, които не притежават валидни документи за самоличност, да упражнят правото си на глас

 


Служителите на сектор „Български документи за самоличност“  в ОДМВР-Ловеч, както и тези в цялата страна, ще работят на 26 май 2019 г. от 08.30 до 19.30 часа. В седмицата преди датата, когато ще се проведат изборите за членове на Европейския парламент от Република България, Дирекция „Български документи за самоличност“ е създала необходимата организация българските граждани, които нямат издадена лична карта или не притежават валидни документи (лична карта или личен /зелен/ паспорт) защото са изгубени, откраднати, повредени, унищожени или с изтекъл срок, да имат възможност да упражнят правото си на глас. 

1.    В зависимост от конкретните нормативни изисквания, на граждани, подали вече заявление за нова лична карта, ще бъде ускорено издаването й или ще им бъде издадено удостоверение за изгубен, откраднат, повреден, унищожен документ за самоличност (лична карта, личен /зелен/ паспорт) или лична карта с изтекъл срок на валидност;
2.    При невъзможност да бъде издадена нова лична карта до края на работния ден на 23 май 2019 г., по искане на гражданите, ще бъде издавано необходимото им удостоверение, с което да гласуват.

За да бъде издадено удостоверение, е необходимо:

   1.  Гражданите лично да подадат искане в ОДМВР-Ловеч и районните управления на територията на дирекцията за дните от 21 май 2019 г. до 25 май 2019 г. от 08.30 ч. до 17.00 ч. и на 26 май 2019 г. от 08.30 ч. до 19.00 ч.;
    2. Удостоверенията, осигуряващи възможност за упражняване на правото на глас в изборите за членове на Европейския парламент от Република България, се издават само след приемане на заявление за издаване на лична карта;
     3. В случай на подадено и регистрирано по постоянен адрес заявление за издаване на лична карта, удостоверение може да се издаде във всяко РУ и ОДМВР независимо от обявения постоянен и настоящ адрес.

Удостоверения за заявен постоянен и настоящ адрес се издават от общинската администрация.

УДОСТОВЕРЕНИЕТО СЕ ИЗДАВА ЗА ДА ПОСЛУЖИ САМО ПРЕД СЕКЦИОННАТА ИЗБИРАТЕЛНА КОМИСИЯ И Е ВАЛИДНО ЕДИНСТВЕНО ЗА ИЗБОРНИЯ ДЕН 26 МАЙ 2019 Г. 

 

15 май 2019

Младите огнеборци от ОУ „Св.Св. Кирил и Методий“ ще представят Ловеч на областното първенство в гр.Троян

В оспорвана надпревара, възпитаниците на ОУ„Св.Св. Кирил и Методий“ спечелиха общинския етап на състезанието на МПО "Млад огнеборец"

 

На 15.05.2019 г. на стадиона /до бившия плувен басейн/ в гр.Ловеч и под патронажа на Община Ловеч се проведе общинското състезание на младежките противопожарни отряди „Млад огнеборец”. 
На спортната надпревара присъстваха зам.кмета на община Ловеч г-н Даниел Колев, комисар Владимир Кацарски – директор РД ПБЗН-Ловеч и главен инспектор Явор Абаджиев-началник РС ПБЗН-Ловеч.

В надпреварата се включиха отбори от 4 училища в Ловеч: ОУ „Васил Левски“, ОУ „Христо Никифоров“, ОУ„Проф. Димитър Димов“ и ОУ„Св.Св. Кирил и Методий“.

Децата мериха сили в две дисциплини: “Бойно разгръщане от състезателна пътека” и “400 метра щафетно бягане с препятствия”. 
В комплексното класиране на първо място с 985,9 точки се класира отборът на ОУ „Св.Св. Кирил и Методий“. Второ място, на 4 точки след победителите  останаха състезателите от ОУ „Проф.Димитър Димов” гр. Ловеч с 981,1 точки, а трето място с 962,5 точки – завоюваха малчуганите от ОУ „Христо Никифоров”. Четвърти станаха учениците от ОУ “Васил Левски”. 
Всички деца получиха купи и медали от организаторите, а победителите бяха наградени от зам. кмета на община Ловеч Даниел Колев.

Младите огнеборци от ОУ„Св.Св. Кирил и Методий“ ще представят Ловеч на областното състезание, което ще се проведе на 22 май от 10.00 часа в град Троян.

 

15 май 2019

ЗА ОД НА МВР ЛОВЕЧ

ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО

Достъп до обществена информация

Профил на купувача