МВР

ОД Ловеч

 

12 ное 2019

Край с.Баховица се проведе пожаро-тактическо учение по сигнал за опасно високи води на близко разположен язовир

В близост до с.Баховица се проведе пожаро-тактическо учение по утвърден от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ план. Участие взеха служители на РДПБЗН-Ловеч, сектор СОД (Специализирани оперативни дейности) при РДПБЗН – Велико Търново, ОДМВР – Ловеч, ЦСМП - Ловеч и Доброволното формирование към Община Ловеч. Целта на учението е да се подобри и провери взаимодействието на частите от Единната спасителна система в област Ловеч, както и взаимодействието със сектор СОД към РДПБЗН –Велико Търново.

Учението включваше действия за справяне с повишено ниво на водата в язовир „Баховица“ и ликвидиране на опасността от преливане чрез почистване на преливника от дървета, храсти и т.н., сваляне нивото на водата чрез едновременно действащи мотопомпи, както и надграждане на язовирната стена чрез изграждане на дига.
Освен това се демонстрираха и действия при възникване на пътно-транспортно произшествие, в следствие на което един от участниците е попаднал във водоема. За неговото издирване и спасяване във водата беше използван водолазен екип на сектор СОД към РДПБЗН – Велико Търново, а за изваждане на автомобила от водоема – сили и средства на РДПБЗН – Ловеч.

Министър Младен Маринов: Ловеч е пример за добро взаимодействие между институциите

 

Това заяви днес министърът на вътрешните работи в Ловеч при откриването на реновираната сграда на най-голямо на територията на областта районно управление.  Партньорството между институциите води само до по-добри резултати и е изцяло в полза на обществото-допълни още министър Маринов. Новата придобивка е както за гражданите чрез представяне на по-добри услуги, така и за служителите, които се грижат за сигурността на хората в община Ловеч.

Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020 г., като стойността му е в размер на 722 396.51 лева, от които безвъзмездната финансова помощ е 699 596.51лв.

Вътрешният министър подчерта, че осигуряването на модерна работна среда и техника е сред приоритетите на ръководството на вътрешното ведомство. Той пожела на колегите здраве, по-малко инциденти, сила и кураж при носене на службата в полза на обществото.

От своя страна кмета на община Ловеч Корнелия Маринова изтъкна, че сигурността на гражданите е обща грижа и приоритет. Тя отправи благодарности към ръководството на МВР за присъствието им на днешната церемония, с което са засвидетелствали внимание към жителите на общината.

С празничен водосвет за здраве и благоденствие, отслужен от отец Любомир Казашки бе открита сградата на РУ Ловеч. Лентата прерязаха министърът на вътрешните работи Младен Маринов и  кметът на община Ловеч Корнелия Маринова.

На официалната церемония по откриване на реновираната сграда на РУ Ловеч присъстваха също главният секретар на МВР главен комисар Ивайло Иванов, директорът на ОД МВР-Ловеч старши комисар Милен Маринов, началникът на кабинета на министъра на вътрешните работи Михаил Златанов, областния управител на Ловеч Ваня Събчева, ръководителите на окръжна и районна прокуратура, както и представители на общинската администрация.

 

От момента на създаването си през 60-те години на миналия век сградата на РУ Ловеч не е ремонтирана или реновирана в такъв мащаб. Резултатът от изпълнението е нова обща визия, намалени енергийни разходи, по-добри условия, както за служителите, така и за жителите и гостите на населеното място. Подменени са дограмите, топлоизолирани са външните стени и покривите , подобрена е мобилността на хората с увреждания, подобрена е и пожарната безопасност на сградата и е изградена мълниезащитна инсталация.
В сградата на РУ Ловеч работят ежедневно повече от 120 човека,  които обслужват около 50 хиляди жители от две общини  - Ловеч и Летница, разпределени в два града и 37 села. Освен служители на РУ Ловеч тук    се помещават и структури на Окръжен следствен отдел, ДАТО и сектор БОП Плевен,Ловеч.
 

12 ное 2019

64 служители на ОД МВР-Ловеч са наградени по повод празника на българската полиция ​

 

Днес в навечерието на патронния празник на полицаите се състоя тържествено честване в сградата на ОДМВР – Ловеч.
Директорът на областната дирекция старши комисар Милен Маринов отправи приветствие към всички служители: „В съвремието професията на полицая е белязана с големи изисквания, защото обществото е изключително чувствително към нередностите и то не само когато бъдат засегнати личните права и законни интереси, но и когато престъпните посегателства нараняват чувството за справедливост.“ Той изказа благодарности към служителите на ОД МВР-Ловеч за неуморния труд, за високия професионализъм и себеотрицание в борбата срещу престъпността и за осигуряване сигурността и спокойствието на всички жители на ловешка област.
По време на честването станаха ясни и имената на служителите от подразделенията на ОД МВР-Ловеч, които са наградените за проявена бдителност, инициативност и постигнати високи професионални резултати при изпълнение на поставените им задачи, както и във връзка с предстоящия утре професионален празник на българската полиция.
 С „Писмена похвала“ от името на директорът на ОД МВР-Ловеч са наградени 34 служители, като сред тях са зам-директорът на ОД МВР-Ловеч комисар Цветозар Цанков, началник отдел „Охранителна полиция“ комисар Светослав Шишийски и началниците на шестте райони управления на територията на областта.
Комисар Цанков от свое име с „Писмена похвала“ е наградил 12 служители, а комисар Шишийски – 16 служители на ОД МВР-Ловеч.
С „Писмена похвала“ са отличени и двама разследващи полицаи от отдел „Разследване“ на дирекцията за постигнати високи резултати в професионалната дейност.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Инициативата за учредяване на патронен празник на българската полиция датира от 1924 год. Тя принадлежи на софийския градоначалник о.з. подполковник Георги Кисьов. На 29 август 1924 год. в рапорт до министъра на вътрешните работи и народното здраве той предлага да бъде избран за патрон на полицията един от нашите светци с мотива, че това е  “в интерес на службата, за да се поддържа по-добре религиозното чувство на полицаите и се ръководи още по-правилно тяхното възпитание”.

Министърът на вътрешните работи и народното здраве Иван Русев възприема идеята на градоначалника и под влияние на софийския митрополит Стефан спира вниманието си на празника на Св. Архангел Михаил. При избора на патрон на полицията натежава и аргумента, че Св. Архангел Михаил символизира защитничеството, като проява на мъжество и хуманизъм.

Така на 21 ноември /8 ноември по нов стил/ 1924 год. за първи път е отбелязан патронния празник на цялата полиция в царството – Св. Архангел Михаил.

На тази дата всяка година до 1943г. на площад “Св. Ал.Невски” в гр.София се е извършвал тържествен водосвет , преглед на представителните части от различни служби на полицията, награждавани са били проявилите се полицаи. Следва прекъсване от 55 години, до 8 ноември 1999 год., когато се подновява честването на празника.

 

07 ное 2019

График за срещи и прием на граждани от мобилен екип от служители на ОД МВР-Ловеч през месец ноември 2019 год.

 

На територията на община Ловеч

 • 07.11.2019г.  от 10.00ч. до 11.00ч. с.Лисец
 • 07.11.2019г. от 11.00ч. до 12.00ч. с.Славяни
 • 07.11.2019г. от 13.00ч. до 14.00ч. с.Владиня
 • 07.11.2019г. от 14.00ч. до 15.00ч. с.Дренов

На територията на община Троян:

 • 14.11.2019г.  от 10.00ч. до 11.00ч. с.Черни Осъм
 • 14.11.2019г. от 11.00ч. до 12.00ч. с.Драшкова поляна
 • 14.11.2019г. от 13.00ч. до 14.00ч. с.Скандалото
 • 14.11.2019г. от 14.00ч. до 15.00ч. с.Гумощник

На територията на община Луковит и община Угърчин:

 • 21.11.2019г. от 10.00ч. до 11.00ч. в с.Тодоричене
 • 21.11.2019г. от 11.00ч. до 12.00ч. в с.Дъбен
 • 21.11.2019г. от 13.00ч. до 14.00ч. в с.Кирчево
 • 21.11.2019г. от 14.00ч. до 15.00ч. в с.Лесидрен

На територията на община Тетевен и община Ябланица:

 • 28.11.2019г. от 10.00ч. до 11.00ч. в с.Златна Панега
 • 28.11.2019г. от 11.00ч. до 12.00ч. в с.Брестница
 • 28.11.2019г. от 13.00ч. до 14.00ч. в с.Градежница
 • 28.11.2019г. от 14.00ч. до 15.00ч. в с.Малка Брестница

Целта на изнесените приемни е да се постигне по-добър резултат в противодействието на конвенционалната престъпност и опазването на обществения ред в малките населени места. Те се организират независимо от служителите, които обслужват съответния район. На тези ежемесечни срещи на гражданите и представителите на местната власт се дава възможност да подават сигнали за нарушения по Закона за движение по пътищата, за нарушения на обществения ред, за извършени престъпления, проблеми свързани с пожарната безопасност както и за сигнали, налагащи предприемане на действия от други компетентни институции.

 

04 ное 2019

ЗА ОД НА МВР ЛОВЕЧ

ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО

Достъп до обществена информация

Профил на купувача