МВР

ОД Ловеч

 

24 яну 2020

На вниманието на гражданите с изтичащи лични документи през 2020 година

   Гражданите, чиито документи подлежат на подмяна през 2020 г., могат да посетят звената „Български документи за самоличност“ сега, през месеците януари, февруари и март, когато изтича валидността на по-малък брой документи. Очаква се второто полугодие на 2020 година да бъде значително по-натоварено. 
Със създадената организация в сектор БДС се цели  улесняване на административното обслужване, избягване на натрупване на хора и загуба на време при обработката на подадените заявления, призоваваме гражданите да не изчакват изтичането на крайния срок на валидност на документите им и да се възползват от възможността за предсрочната им подмяна. Справка показва, че през 2020 год. изтича валидността на 18 608 лични карти, 13 052 СУМПС и 5 520 паспорти издадени от ОД МВР-Ловеч.
           

Работното време на сектор БДС в ОД МВР-Ловеч, в РУ Троян и РУ Тетевен е от понеделник до петък от 08.30ч. до 17.30., а в РУ Луковит от понеделник до петък от 08.30ч. до 12.00ч. и от 13.00ч. до 17.30ч.
            
Телефони за контакти: 068/ 668 355 и 068/668 405 за сектор БДС и  068/668-364 за сектор Пътна полиция. 
e-mail адрес : 
[email protected]

Важно
Заявление за нов документ може да се подава във всяко РУ на територията на областта по постоянен адрес.Готовите лични документи се получават в звеното БДС, където е подадено заявлението.

В тази връзка Ви предоставяме информация за натовареността на сектор БДС при ОДМВР - Ловеч, както следва:

 
10.07.2020 Г.
Област Ловеч Общ брой приети заявления
ОДМВР Ловеч 50
РУ - Луковит 9
РУ - Тетевен 15
РУ - Троян 38

 

 

Министър Маринов: Партньорството между местната власт и правоохранителните органи води до по-добри резултати в полза на обществото

Вътрешният министър откри днес сградата на РУ – Троян, реновирана по проект по Оперативна програма „Региони в растеж” ‪2014-2020 година

„Обновената сграда осигурява по-добри възможности и условия на труд за колегите, които се грижат за сигурността на гражданите и гостите на Троян. Положителните резултат в общата ни мисия за просперитет не биха били възможни без доброто партньорство между местната власт и правоохранителните органи“. Това заяви министърът на вътрешните работи Младен Маринов, който днес официално откри реновираната сграда на РУ – Троян. Той припомни, че осигуряването на модерна работна среда и техника е сред приоритетите на ръководството на вътрешното ведомство и в този смисъл изрази надежда, че с мерките по енергийна ефективност ще бъде освободен финансов ресурс, който да бъде вложен в обновяване на оборудването, с което в районното управление работят близа 80 служители на МВР и на други структури от системата на сигурността. Вътрешният министър връчи плакет на МВР на кмета на Троян Донка Михайлова с благодарност за доброто взаимодействие и отправи пожелания за здраве към гражданите и колеги си, които работят за сигурността на града.

В присъствието на областния управител Ваня Събчева, административния ръководител на Окръжна прокуратура - Ловеч Валентин Вълков, директора на ТДНС - Ловеч Христо Христов, главния секретар на МВР главен комисар Ивайло Иванов, началника на кабинета на вътрешния министър Михаил Златанов и директора на ОДМВР - Ловеч старши комисар Милен Маринов кметът Михайлова изрази уважение към труда на служителите на МВР ден след професионалния им празник.

След официалната церемония министърът на вътрешните работи коментира актуални въпроси пред представители на медии. Във връзка с интензивния трафик на ГКПП - Кулата над 15 допълнителни екипа на полицията са насочени да подпомагат движението към граничния пункт, съобщи министър Маринов и посочи, че допълнително са командировани и служители на ГД „Гранична полиция“.

Държа всеки положен извънреден труд да бъде обезщетен - финансово или с почивни дни. Разбира се, извънреден труд трябва да се полага, когато е абсолютно необходимо, каза вътрешният министър по повод исканията на синдикалните организации в МВР. Той подкрепи правото на протест, подчертавайки добрия диалог със синдикатите, и изрази надежда да бъде намерено законово решение на техните искания.

Без да коментира водени разследвания, във връзка с циркулираща информация за предполагаемо събиране на лични данни за действащ служител на МВР, вътрешният министър заяви: Когато служител на МВР е застрашен, той ще бъде защитен. Това беше и смисълът на предложените промени в Закона за МВР – предоставяне на тази възможност, а не действия в посока закриване на НСО.

 

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Реновираната сграда на РУ - Троян

Ремонтните дейности са извършени по проект „Повишаване на енергийната ефективност на сградите на РУ Троян“ и са на стойност556 086 лева без ДДС. Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020 г. по приоритетна ос „Подкрепа за енергийна ефективност в опорни центрове в периферните райони“.

Главната цел е постигане на по-висок клас на енергопотребление, намаляване на крайното енергийно потребление, намаляване на разходите за енергия и косвено намаляване на парниковите газове, подобряване на експлоатационните характеристики за удължаване на жизнения цикъл на сградите, осигуряване на по-добра работна среда на служителите и подобряване мобилността на хората с увреждания.

От момента на нейното построяване през 1986 г., сградата на РУ Троян не е ремонтирана или реновирана в такъв мащаб. Сградата на РУ Троян се състои от три тела: административна част на четири етажа, ниско тяло на един етаж където е разположена „Паспортна служба“, и пристройка на два етажа, в която са разположени гаражи и работни помещения.

В сградата на РУ Троян работят ежедневно повече от 72 човека, които обслужват около 40 000 жители от две общини  - Троян  и Априлци, разпределени в 2 града и 24 села. Освен служители на РУ Троян, тук се помещават и структури на Окръжен следствен отдел и ДАНС.

06 юли 2020

91 служители от ОДМВР и РД ПБЗН-Ловеч са наградени по повод професионалния празник на МВР

 

На 05 юли се навършват 141 години от създаването на вътрешното ведомство. Денят е определен и за професионален празник на служителите от всички структури на МВР.

С грамота от Административния секретар на МВР Бойко Славчев за образцово изпълнение на професионалните задължения са отличени г-жа Мария Петкова началник сектор „Български документи за самоличност“ и г-н Пламен Вълев главен счетоводител на ОД МВР-Ловеч. Наградите им бяха връчени от старши комисар Милен Маринов директор на ОД МВР-Ловеч.

С писмена похвала за проявена инициативност, постигнати високи професионални резултати и съществен принос при изпълнение служебните задължения  в ОД МВР-Ловеч са наградени 73 служители:

  • От директор ОД МВР Ловеч е награден комисар Цветозар Цанков заместник директор на дирекцията и още 28 служители
  • От зам.директор ОД МВР-Ловеч – 11 служители
  • От началник отдел „Охранителна полиция“ – 21 служители
  • От началник отдел „Разследване“ – 5 служители
  • От името на началник сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ при ОД МВР-Ловеч – 7 служители

В РД ПБЗН-Ловеч отличените за празника служители са 16:

С „Почетен знак на МВР  ІІІ степен“ от Министъра на вътрешните работи е отличен главен инспектор Николай Христов – началник на Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Тетевен към Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ при Главна дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението” – МВР.

С писмена похвала за висок професионализъм и постигнати резултати са наградени общо 15 служители:

  • от името на министър Младен Маринов е награден 1 служител
  • от главен комисар Николай Николов директор на ГДПБЗН – 6 служители
  • от зам.директор ГДПБЗН – 3 служители
  • от комисар Владимир Кацарски директор на РДПБЗН-Ловеч – 5 служители

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

С Указ № 1 от 5 юли 1879 г. на княз Александър I се създава Министерство на вътрешните работи /дела/ в състава на първото българско правителство. Първи български министър на вътрешните работи е Тодор Бурмов. Основните сфери на дейност на министерството са: вътрешни работи и администрация; народно здраве; ветеринарно дело; управление на пощите и телеграфите. Полицейските функции се осъществяват от административно-полицейско отделение при МВР и свързаните с него институции. В началото на ведомството са възложени и неприсъщи за него задачи: ветеринарното дело, което отпада през 1893; управлението на пощите, което свършва през 1882 г.; а през 1885 г. то се освобождава и от обществените дела.

 

03 юли 2020

Специализирана операция срещу битовата престъпност под ръководството на прокуратурата е проведена на 30 юни в Тетевен и околните села

Специализирана полицейска операция срещу битовата престъпност е проведена на 30 юни на територията на община Тетевен. Полицейските действия са преминали под ръководството на Окръжна прокуратура-Ловеч и Районна прокуратура –Тетевен.
Специализираната полицейска операция е реализирана с участието на служители от РУ-Тетевен и Зонално жандармерийско управление-Плевен. В хода на предприетите действия са проверени 115 лица и 80 МПС, като за  установени административни нарушения са съставени 21 глоби с фиш, 1 акт по Кодекса на застраховането, 1 акт по ЗБЛД и 4 акта по ЗДВП.
По време на специализираната операция е извършено претърсване  в три жилища в  тетевенско село, като от първия дом полицаите са иззели боен пистолет и 37 различни боеприпаси. Установено е, че 22-годишния обитател на имота не притежава разрешение за носене и съхранение на оръжие. Във втората къща, обитавана от 20-годишен мъж, полицаите са открили пневматична пушка, за която собственикът не е представил разрешително. От трета къща в същото село служителите на реда са иззели  гладкоцевна ловна пушка, за която 29-годишния обитател на имота няма разрешително за носене и съхранение. Тримата мъже са задържани за срок от 24 часа в РУ Тетевен, а по случаите са образувани 3 досъдебни производства.
В хода на операцията, в двор към имот в с.Глогово служителите на РУ Тетевен са се натъкнали на около 10м3 дърва за огрев от различни видове, без да са придружени с превозен билет и контролна горска марка. Дървесината е иззета по съответния ред, а по случая е образувано досъдебно производство.
Досъдебно производство е образувано и след като на адрес в Тетевен полицаите са установили съхранение на цветни метали - кабелен отпадък, без да е налице разрешително за извършването на подобен вид дейност. Металните отпадъци са иззети и работата продължават служителите на РУ Тетевен.

01 юли 2020

ЗА ОД НА МВР ЛОВЕЧ

ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО

Достъп до обществена информация